Sikersztorik

Beváltak a Zóna Edzés DVD-k? Az élő Zóna Edzések?

Oszd meg velünk a sikereidet! Meséld el történeted! Melyik Zóna DVD-re (esetleg kisvideókra) edzel, milyen edzésterv szerint, hány kilós súlyzóval? Nem csak a fogyás siker! Az izmosodás, testséma változás, állóképesség-növekedés is.

Légy büszke és bevállalós!

Küldj nekem egy “előtte-utána” fotót magadról és egy rövid levelet: eniko@zonaedzes.hu

Edina története

Kedves Enikő! Először nem nagyon akartam megosztani senkivel a történetemet, de felbuzdultam azon, hogy olvasgattam a többiekét

Az én történetem: 35 éves vagyok, 165 cm magas, 58 kg. Van egy 12 és egy 13 éves “kis tinédzser” lányom és fiam.

Szülés után rólam csak úgy olvadtak le a kilók, én pont az ellenkezője voltam másoknak. Egy hónap alatt 14 kilót fogytam, amit azóta is tartok (nem diétáztam), a gyerekek kicsi korkülönbségének (cipelésük), a napi 3 kilométeres gyaloglásnak (a piacra gyalog jártam a dupla babakocsival) köszönhetem a nagy súlyvesztést. Ez volt az akkori mindennapos edzésem. Jelenleg napi nyolc órában ülő munkát végzek, és nagyon be van táblázva az életem, azt vettem észre, hogy már nem vagyok a régi. Sajnos elkezdtem hasra és combra hízni, ami engem zavart leginkább, a környezetem szerint soha nem voltam dagi.

Elhatároztam, hogy kezdek magammal valamit, mert így már nem érzem jól magam a bőrömben. Ekkor találtam rád. Nagyon megtetszett, hogy nem kell órákat rászánnom az edzésre, minden izomcsoportot meg lehet mozgatni. Nézegettem a kis videóidat, nem tűnt nehéznek megcsinálni a feladatokat. Nehezen de rászántam magam arra, hogy ne csak nézem, ki is próbálom !!! Magamnak állítottam össze egy 15 perces kis blokkot a te gyakorlataidból, amiben naponta csak 1-1 izomcsoportot mozgatok meg ismétlésszám emeléssel, a legnagyobb hangsúlyt a hasamra és a combomra helyezve.

Ahogy időm engedi naponta, vagy kétnaponta tornázom, akár este 8-10 között. Születésnapomra kaptam egy haspadot és súlyzókat, hogy hatékonyabban be tudjam iktatni a pocaktalanítást az életembe. Igaz még most is van mit dolgozni rajta, de centiben látványos az eredmény: az alhasam körmérete -5 cm-rel lett kevesebb, a combom pedig 3 cm-rel, és jobban látszik a derekam is. Ezt az eredményt 3 hónap alatt sikerül úgy elérnem, hogy sajnos én nem túl sok időt szánok az étkezéseim gondos összeállítására, és nagyon édes szájú is vagyok. Próbálom beiktatni a salátákat, zöldségféléket az étrendembe, mert látványosabb eredményt szeretnék elérni. Ami a leglényegesebb változás, hogy sokkal jobb az állóképességem mióta veled tornázom.

Köszönöm, hogy vagy nekem és megoszthatom veled a sikerélményemet, és ígérem nem adom fel, hogy idén karácsonyra “kockás” hasam legyen. További szép napot, üdvözlettel: Edina

Andrea története

Kedves Enikő! Az én fogyásom története 2011 őszén kezdődik. Ugyanis felnőtt fejjel kénytelen voltam mandulaműtétre menni.

Akkor a 2. gyermekem 2 éves volt. A hivatalos súlyom 94 ! kiló volt.

Mindenki nyugtatgatott, hogy ez genetika! Fogadjam el, hogy a szülések után én már nem leszek soha vékonyabb. No, ez olaj volt a tűzre! A gyógyulás időszakában alig tudtam enni-inni, így elezdtek leperegni rólam a kilók. Ez adott erőt, hogy változtassak dolgokon az életemben, hogy sokáig lehessek szerető családom közelében! Szeretném látni a gyermekeimet felnőni, játszani az unokáimmal! Első lépésként száműztem a finom lisztet és cukrot az étrendemből, majd néhány héttel később lekezdtem tornázni.

Nagy volt a lelkesedés a kezdeti sikerek miatt. Heti 5x-6x tornáztam különböző kardió mozgásformákat. 1 év múlva már a fél éves futó edzésterv segítségével egyben le tudtam futni a 7 km-t. Ez nagy csoda volt a számomra, mert soha nem szerettem és nem is tudtam futni. El nem tudtam képzelni, hogy lesz amikor én hajnali 5-kor felkelek csak azért, hogy futhassak, mielőtt felébred a család. 1 évvel ezelőtt jött egy mély pont az életemben. Nem tapasztaltam fogyást, nem mindig figyeltem az étkezésemre. Hála Istennek nem híztam vissza a leadott 22 kilót, de nem is fogytam!

2013. tavaszán újra összekaptam magam, s elkezdtem az Insanity-t. Sikerült a 2 hónapot végigcsinálnom, amikor találkoztam a videóiddal. Majd mikor kiderült, hogy jössz Székesfehérvárra, s találkozhatunk, nem volt kérdés, hogy ott a helyem! Azt gondoltam, simán lenyomom veled azt az órát, de már az első 10 percben majd’ meghaltam Azért végigcsináltam a tornát, de utána hosszú ideig remegett kezem-lábam. Akkor már világos volt, hogy ez az én “műfajom”.

Van benne kihívás, s a siker sem marad el! Még van bőven mit leadnom, de már látom az utat, s tudom hogy muszáj rajta járni, s nem csak megállni, s visszafelé nézni! A legtöbbször az intervall blokkokra tornázom, mert messze még a cél, de már barátkozom az erősítős részekkel is, s talán a Mikulástól megkapom a Zona MIX dvd is, hogy teljes legyen a kollekció!

Köszönjük a lelkesítő leveleidet, hasznos tanácsaidat, amelyek által tényleg egy álom válhat valóra! Az első képen nem várok babát! A második ma készült! Andrea

Anikó története

Kedves Enikő! Engedd meg, hogy hálámat és köszönetemet fejezzem ki!

A testünk és életünk egy. Mindkettő tiszteletére Te tanítottál meg! Te hoztad el a mozgás örömét és Te mutattál célt, Te állsz mellettem nap mint nap, adsz erőt, motivációt és energiát!

A kisvideókat már ismertem a tornavideo.hu oldaladról. Nagyon készültem a személyes találkozóra, amikor 2012 novemberben a fittarénán először lefotózkodtam Veled. Istenem!

A kedvességed a közvetlenséged és mosolyod, kedves szavaid ma is szuper emlékként jönnek elő. Mindig meghatódom. Nos hát így kezdődött a mi személyes kapcsolatunk. Elhatároztam, hogy turbóra kapcsolok és jól fogok kinézni, mire egyszer majd feljutok hétfői Zóna edzésre. Hát igaz, hogy ez nem jött össze januárig, de elnéző voltam magammal és ritkán edzettem.

Ma már tudom, hogy minden perc amit mozgással töltök pozitív energiát ad és így alakulok napról napra. De a legjobb, amikor dicséretet és mosolyt kapok Tőled! Köszönöm hogy Veled tornázhatok naponta és mindig itt vagy velem. Januári találkozásunkkor megfertőződtem és az összes lehetséges alkalmat kihasználtam hogy mehessek Zóna edzésre, turnékra, táborokba, hétfői alkalmakra. Igaz, hogy itthon az enyém az első sor, de a közös edzés élőben pótolhatatlan és egyedi.

Minden alkalommal olyan figyelemben és kényeztetésben van részem és a többi lelkes Zónázónak, hogy Tőled, Belőled töltekezhetem, ezért nagyon-nagyon hálás vagyok. Az elmúlt egy év csodálatos változásokat hozott az életembe! Szálkásodtam, izmosodtam és mindezek mellé barátnőket kaptam.

Két gyermek mellett nem tornázom napi szinten, inkább marad a heti 5 edzés, de már az étkezésre is figyelek. Még az is nagyon jó, hogy Benned a legjobb edzőt tisztelhetjük, s emellett családanya, ruhatervező és motivációs tréner is vagy egyben! Te vagy AZ EDZŐ. A zóna királynő, csupa szívvel lélekkel és jó akarattal! Sok férfi és nő számára jelented a csodát és a változást! Enikő! Nagyon sok sikert kívánok Neked továbbra is! Angyalok vigyázzanak Rád!

Bettina története

Kedves Enikő, Zónázók!! Bettina vagyok 24 éves.

Általános iskolában sportoltam aztán kezdődtek a lusta középiskolai évek és jöttek rám a kilók is. Talán szerencsémre mindenhova rakódott, így arányosan híztam annyira nem tűnt szembe, “csak” +15kg feleslegnél. Akkor 70kg-os voltam.

Mindenki persze azt állította, hogy “csinos, szép vagy, jól áll”. Jött a nyári szezon, akkor aztán már kezdtem belátni a súlyfelesleg hátrányait.

Valami történt és elkezdtem változtatni, kevesebb kalóriabevitel és olvadtak a kilók, rájöttem működik. Lefogytam 55kg-ra. De a mozgásra még nem tudtam rávenni magam. Láttam, hogy vékonyabb, csinosabb lettem, de nem fittebb.

A karom lógott, a popsim se volt túl feszes. Előkerestem az otthon porosodó dvd-ket, belenéztem. Rávettem magam és elkezdtem a mozgást. Bő fél évig a régi rendszert követtem. Nem sok eredmény mutatkozott. Gondoltam, kondi terem, az jó lesz,.nem jött be. Abba hagytam. Vissza tértem otthoni edzésre, de unalmas 20 perces egy izom csoportos gyakorlatok voltak. Nagyon nehezen váltok, szeretem a megszokott dolgokat. Ezért nehezen szántam rá magam, hogy másik edző után nézzek. isteni sugallatra Youtubon videókat böngésztem. Akár hányszor beütöttem egy izom csoportra gyakorlatot, Enikő videóit dobta ki.

Hetekig csak néztem a videóit “áá ez nem nagy valami, én keményebb edzéseket nyomok. “A “kis hiú”-én-rájöttem ez nem is egyszerű. Megtetszett. Megrendeltem a ZÓNA MAX DVD-t, bírni fogom-kemény vagyok. Elkezdtem a kardió intervall videót. Végig csináltam, oxigén palack kellett volna utána. Beláttam a többi “alalpozó” dvd-re is szükségem lesz. AZTÁN BEINDULT A ZÓNA LÁZ.

Ennek lassan 1 éve. Azóta minden nap hétfőtől-péntekig edzés. A recept minden nap ugyan az: 20 perces intervall, majd 1 vagy 2 erősítő blokk. Csak este tudok edzeni munka után levezetésként. A NAGY kedvenc ZÓNA 2 DVD és a ZÓNA MAX. Ahogy írtam nehezen váltok, hát erről nem lehetne leszokni annyira energikus. Motiváló, gyors fejlődést eredményez. Itthon kivitelezhető. A szakmámból adódóan (fodrász) mindig téma a fittség, a táplálkozás, az edzés. A kiskegyed fitt újság beszerezve-kitéve! Mindenki ismerje meg. Remélhetőleg általam már sokan űzik a ZÓNÁZÁST.

Egy biztos, a család női fele megfertőződött. Anyum-nővérem-én. “A csapat tagok.”

Kezdődött a zóna turné, hát elmentünk. Ott találkoztam először személyesen Enikővel. Meglepődve tapasztaltam, milyen kedves, bájos. Aztán jött Siófok – ugyan az a közvetlenség. Ha Pesten járok mindig úgy időzítem, hogy hétfőn mehessek, és akkor csatlakozom a FERGETEGES EDZÉSHEZ. (Bács megyei vagyok így nehezen kivitelezhető).

Rokonszenves dolognak tartom, hogy nincs “elszállva” magától. Motiváció: rövid, hatásos gyakorlatsorok – az újabbnál-újabb dvd megjelenése – edzőruhák “letesztelése edzés közben”. Válogathatok a dvd között, melyikhez van energiám. Kedvenc az intervall. Cél: még több izom. Tanácsom a többi Zónázónak: vannak napok, mikor nehezen állok rá az edzésre, de elkezdem a bemelegítést és onnan nem tudok leállni. Egyszer kell elkezdeni és mindenkinek menni fog. Ne keress kifogásokat, csináld! Ha kevés időd van, csak intervallt nyomd le. “Csak 20perc” Ha fáradt vagy, intervall, felpörögsz. Ha feszült vagy intervall, máshogy látod majd a világot edzés után. ZÓNA FAN LETTEM! ÖRÜLÖK, HOGY MEGTALÁLTAM ENIKŐT! EZ ÉLETFORMA.”

Magdi története

Drága Enikő! Itt az alkalom, hogy megköszönjem neked a profizmust, odaadást, kedvességet és szakértelmet, ahogy a DVD-idet készíted, ahogy a kérdéseinkre válaszolsz, velünk törődsz.

Én tavaly tavasszal kezdtem zónázni, diétával kiegészítve hamar mentek is le a kilók. Aztán, ahogy terveztük, harmadszor is babát vártunk, így leálltam a zónázással, a szuper kismama DVD-det használtam, nagyon szerettem. Amíg bírtam, a light zónát is csináltam, fitt maradtam, energikus.

Szülés után, ahogy lehetett, mozogtam. Babakocsival gyors gyaloglás, hogy felkészüljek a keményebb edzésre. Aztán elkezdtem a zóna lightot és bicikliztem ezerrel. Súlyban nem volt változás, mert a táplálkozásomon nem változtattam. Végül augusztusban jött el az ideje, hogy a tornák és biciklizés mellett a mértékletes táplálkozás, liszt, cukor csökkentése, édességek elhagyása bekövetkezzen.

Ekkor már a zóna 1-et használtam jó ideje, egyre jobban ment. Elindultak lefelé a kilók, nagyon hamar fejlődtem, változtam. Augusztus végétől idáig lement 10 kiló, és 2-3 ruhaméret. Olyan ruhák jönnek fel, melyek csak az első terhességem előtt, 7 éve 🙂

Már a zóna 2-re tornázom, kemény, intenzív és nagyon hatásos. Az egész testet formálja, elképesztő, hogy napról napra fejlődik az ember, és ezt jól érzi és látja is magán. Fittebb vagyok, gyorsabb, erősebb, jó a közérzetem. Heti kb.4-szer, 5-ször edzem. Kisbabám 8 hónapos, szopik sűrűn, éjszaka is. Szóval, néha fáradtan, álmosan megy a torna, nehezen lecsípve a napi rutinból, de megéri.

Tényleg pontosan azt nyújtja és úgy, ahogy te elmondod. Az intervall zabálja a kalóriákat, feszesít, izmosít, fogyaszt. És kihívás újra és újra.

Lassan megrendelem a tabata-DVD-det is, alig várom, hogy elkezdjem. Célom további mínusz kilók és centik. Feszesedés, formálódás, és folyamatos edzés, fejlődés. A kismamáknak üzenem, hogy tényleg nem egyszerű, nem könnyű, de még 3 gyerek mellett is, csecsemőt szoptatva, hozzá sűrűn felkelve is lehet elszánt az ember. Sok energiát ad az edzés, csak nyer vele az ember.

Köszönöm az eddigieket, Enikő, nagyon remélem, hogy egyszer már végre eljutok a tornádra, és találkozom veled személyesen! Puszi: Magdi

Kati története

Drága Enikő! Az én történetemben semmi extra nincsen, nagy fogyást nem tudok felmutatni (9 kiló 6 hónap alatt), de annál nagyobb átváltozást igen!

És ami a lényeg, hogy még soha életemben nem éreztem magam ennyire jól a bőrömben. 🙂

40 éves vagyok és bizton állíthatom: “nem csak a 20 éveseké a világ”. 🙂 A mozgás mindig az életem része volt, de az utóbbi időben valahogy “nem hatott”, nem látszott az eredménye. Ekkor már éreztem, változtatnom kell!

Őszintén, nem emlékszem, hogyan találtam Rád, de azt tudom, hogy a Zóna1 DVD-vel kezdtem és azonnal megragadott. Heti 5x tornáztam és hamar követte a Zóna2 DVD, amely a mai napig is az egyik kedvenc DVD-m. 🙂 “Élvezed? Valld be!” Itt cseng a fülemben, és igen, élvezem, teljesen függő lettem!

Természetesen az összes Zóna DVD megvan már, a Tabata és a legújabb, a Zóna Mix, melyet elsők között tarthattam a kezemben! 🙂 Ezeket váltogatom épp aktuális hangulatom szerint. Ebből is látszik, hogy nem lehet elrontani 😀

Nagy segítségemre voltak még motiváció szerzésben – mert valljuk be, kisebb súlyfelesleg esetén nem olyan nagy a motiváció – a Zóna táborok, ahol személyesen is találkoztam Veled, teljesen lenyűgözött kedvességed, közvetlenséged és kiegyensúlyozottságod, ami árad Belőled. Ezért is ragadok meg minden alkalmat, amikor is eljuthatok az élő tornáidra. Mert a stresszes hétköznapokban kell nekem az a feltöltődés, amivel onnan hazatérek. Nagyon jó érzés találkozni az ismerős “zónás” arcokkal, jó Veletek együtt tornázni!

Szerintem családom is látja rajtam, mert folyton támogat ebben. 🙂 Az első táborban kóstoltam meg az első fehérjeturmixot, amelyet azóta is fogyasztok az edzéseim végén, előtte pedig BCAA-t. Köszönöm a rengeteg jó tanácsot, amiket megosztottál velünk és mi magunk is beépíthettük a mindennapjainkba. Hogy hol tartok most, a kép magáért beszél úgy hiszem, célom ezt megtartani ill. kar az még a gyenge pontom, oda még egy kis izmot nyerni.

Extra tippem kettő is van 😉 Az egyik, hogy a Zóna edző ruhákban otthon is sokkal élvezetesebb az edzés, egyszerűen imádom őket. 🙂 A másik, hogy ha DVD-ről edzem, nekem sokkal motiválóbb, mint a kisvideók, mert én magamtól biztosan nem 10 mp-et pihennék. 😀 De nincs mese, Enikő ott van velem és nincs kegyelem, a 10 mp az 10 mp! 😀 Drága Enikő, köszönöm, hogy vagy nekünk! 🙂 Kati

Anikó története

Kedves Enikő! Kedves Zónázók! Anikó vagyok, lelkes Zónázó. 26 éves vagyok, 165 cm magas és jelenleg 54-55 kg, de ez nem volt mindig így!

Sőt! Sosem voltam ilyen jó formában, mint most, amit csakis Enikőnek köszönhetek!

Nem voltam sosem kövér, de mindig volt rajtam valamennyi fölösleg, amitől nem éreztem jól magam a bőrömben. A mélypontom általános iskola végére középiskola elejére tehető, amikor 67 kg voltam. Később sokáig 60-63 kg között mozogtam, ekkor már rendszeresen táncoltam (néptánc, modern tánc) és tornáztam otthon, de még így is elég sok felesleg volt rajtam.

2009 óta már nem táncolok és körülbelül azóta nem is tornáztam semmit, mert nem láttam magamon semmi változást, ami erőt adott volna a folytatáshoz. Szóval teljesen elpunnyadtam, a súlyom mégis csökkent 57-60 kg-ra. Párom viszont hízott és ő ezt megelégelte, ezért 2012. októberében elkezdtük a 90 napos diétát, amit egészen karácsonyig csináltunk.

A diétának köszönhetően 59 kg-ról lefogytam 54-55 kg-ra (a párom 10 kilótól szabadult meg, amiből 2-3-at szedett vissza, de ő nem mozog semmit). Viszont én már a diéta alatt elkezdtem agyalni azon, hogy majd ha azt befejezzük, akkor valamit mozognom kellene. Mivel a súlyomat, ekkor már ideálisnak gondoltam, de nem úgy néztem ki még mindig, ahogy szerettem volna.

Mert én nem vékony, hanem izmos szerettem volna/szeretnék lenni.

Így találtam Enikőre december elején. Majd januárban kezdtem el ismerkedni a tornákkal. Valentin napra megkaptam páromtól a Zóna csomagot és nekivágtam a 12 hetes edzéstervnek, igaz a 8. héttől kezdtem, mert addigra már heti 5 nap 1 órát tornáztam. Majd később meglett a Tabata dvd is, ami nagy kedvencem a Zóna2 dvd mellett. Most még a Zóna mix hiányzik a gyűjteményemből, de remélhetőleg az is hamarosan meglesz.

Egyszerűen imádom a tornákat, amik nagyon hatásosak és hamar látványos eredményeket lehet velük elérni és persze legfőképp Enikő személyiségét imádom! Nagyon kedves és lelkesítő, gyönyörű testtel, ami igazán ösztönző! 😉 A családomban és a baráti társaságomban is elámultak a változásomon. Így kb. 1 hónapja már együtt tornázunk nővéremmel és barátnőmmel a nappalinkban. Mivel ők még kezdők, így velük egyenlőre a Zóna Light-ra tornázunk heti 2x. A többi napon pedig én váltogatom a dvd-ket és a tornákat a kedvem szerint, mert ez a jó még a dvd-kben, hogy bárhogy lehet őket kombinálni.

Az evéssel viszont még el szoktam csúszni. Próbálok odafigyelni, hogy délután már csak fehérjét egyek, de ez nem szokott mindig összejönni. Viszont egy nap 5x eszem kis adagokat. Ennyi lenne az én történetem röviden-tömören!

Mindenkinek csak ajánlani tudom drága Enikő tornáit! Mert Zónázni jóóó és érdemes!!! Sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek! Üdv: Anikó

Letícia története

Kedves Enikő! A sok sikersztorit látva gondoltam én is megosztom veled az enyémet, bár ez nem a fogyásról, sokkal inkább az életmódváltásról szól.

Az én történetem 7. osztályos koromban kezdődött, mikor egy iskolai orvosi vizsgálat során kiderült hogy nagyon ferde a gerincem. Először el sem akartam hinni, mivel előtte soha semmi bajom nem volt, kiskoromban még talajtornára is jártam, nagyon hajlékony voltam.

3 év sikertelen kezelés után odáig jutottunk, hogy meg kellett műteni. Azóta is 2 db 30 cm-es fém tartja a gerincemet. szerencsére ez sose zavart semmiben, mivel akkor már nem sportoltam semmit. Sajnos én is, mint sokan mások, belekeveredtem egy rossz társaságba. Buliztam minden hétvégén, és a dohányzásra is rászoktam!

Aztán 2 és fél évvel később 9 hónapos terhesen végre sikerült kikeverednem ebből a társaságból. (43 kg voltam, mikor terhes lettem, az első kép a terhesség végén,2010. szeptemberében, 66 kilósan készült)

A fiam születésével én is újjászülettem! Elkezdtem tornázgatni, de sajnos túlságosan is visszafogytam. A második képen sajnos már csak 45 kg voltam, tavaly, 2012 tavaszán. Ekkor döntöttem úgy, hogy elég!

Elkezdtem súlyzós edzéseket végezni heti 4-szer. Mivel sajnos anyagilag nem engedhetem meg magamnak, hogy konditerembe járjak, így itthon alakítottam ki a saját “konditermemet”. Rátaláltam a tornavideo.hu-ra. A kedvencem a Kalóriafaló Kardió edzés videó, melyet előszeretettel ajánlok a tőlem tanácsokat kérő barátaimnak, ismerőseimnek (ismeretleneknek is).

Súlyzós edzéseimbe is mindig belecsempészek egy-egy zóna gyakorlatsort! Minden hónapban kapom az edzéstervedet, így van mire alapozni! 🙂 A harmadik kép nyár végén készült, itt már elértem újra az 50 kg-t. Ez volt a célom tavaly, de nincs megállás. Új célom, hogy még plusz 5 kilót szedjek fel, persze izomban. Azóta sokan kérnek tőlem tanácsot sporttal kapcsolatban, ami hihetetlenül jól esik. Nem hittem volna, hogy gerincműtét és szülés után fogom ennyire megszeretni a sportot! 🙂

Köszönöm a sok motiválást, biztatást, amit nap mint nap kapok/kapunk tőled. Minden jót a továbbiakban és jó egészséget kívánok neked és az egész családodnak! A sikertörténetemmel szeretnék erőt adni a többi nőnek, hogy lássák bármi lehetséges, ha valaki igazán akar! Puszi: Leti

Szilvi története

Kedves Enikő! Pár hónappal ezelőtt kerestem valami új edzés formát.

A korábbi edzés nem hozta az eredményt, úgy ahogy én szerettem volna. Ekkor rádtaláltam. 🙂

Csináltam a kis videóidat, utána megvettem a Tabata DVD-t , és a Zóna 2-t is.

Felváltva csinálom őket. Nagyon szeretem az intervallum edzést. Sokat változott a combom is az edzéstől. A tornádtól sokkal több az energiám a hasam is tónusosabb mint volt.

Kilóban -5 kg-t fogytam. Edzéstervként pedig egy héten 3 x tornázom. Mindegyik napra igyekszem intervallum+erősítő gyakorlatokat csinálni. Súlyzóként pedig 2 kg-t használok. Minden elismerésem a munkádhoz. Köszönettel: Szilvi

Niki története

Sziasztok! Az én történetem eleje a kilókkal folytatott végeláthatatlannak tűnő harccal kezdődött, ahogy látható az első képen, ami 2011 nyarán készült, amikor is elborzadtam a nyaralási fotók láttán.

Ekkor voltam úgy 58 kg. Be is jelentettem a páromnak, hogy ezután diéta. Kis koplalás után le is ment 2 nyomorult kiló ,aztán semmi, de még mindig nem ettem.

El kezdtem keresni a megoldást, kutattam a netet. Már majdnem nekikezdtem a 90 napos diétának elkeseredésemben (de jó, hogy nem) amikor is megtaláltam Enikőt.

Mondanom sem kell, hiába nézegettem a sikertörténeteket, szkeptikus voltam (ráadásul a sporttal is hadilábon álltam, sosem szerettem igazán). Mindenesetre elkezdtem csinálni a kisvideós edzéket, mert Enikő nagyon meggyőző volt, hogy ez segít.

Először csak 2-3 alkalommal egy héten és sokszor csak 10 percet, amit aztán fokozatosan növeltem. Megszerettem ezt a fajta mozgást. Változatos volt, szerethető, de mégis kihívás.

2012 tavaszán már láttam a változást és mások is, több munaktársam megjegyezte, hogy sokat fogytam. Kilóban nem sokat, de látták a változást rajtam. Igy a 2012-es nyaralásnak valahogy nagyobb lelki nyugalommal indultam neki, de még mindig nem voltam igazán elégedett. Még inkább megreformáltam az étkezésem, elkezdtem még tudatosabban figyelni a fehérje fogyasztásomra, mert mint kiderült kevés volt, és újra beindult a fogyás. Még ekkor is csak napi 20 perceket tornáztam.

Azóta megrendeltem Enikő minden létező dvd-jét kivéve a kismama /nem volt rá szükség/ és Zóna mix dvd-ket, mert a letöltős változatot várom, de már nagyon! 🙂 Tabata a kedvenc eddig, amihez ma már 4 kilós súlyzót használok. Persze egy kilós súllyal kezdtem. 🙂

Ma már nem okoz lelkiismereti problámát egy-egy nagyobb evés sem, mert tudom, hogy nem szedek fel zsírt a napi edzések mellett (annyit azért nem eszem) és ma már néha a 40 perc torna is belefér. Lassan jutottam el ide ahol most vagyok, nem kapkodtam el a dolgot, de megérte. Nem szenvedtem meg a sikerekért nem koplaltam, többet eszem, mint amikor 10 kilóval több voltam, néha egy pici nasi is belefér és sokkal jobban érzem magam a bőrömben, ezt pedig Enikőnek köszönhetem.

Ő akkor jött, amikor már nem bíztam semmiben, úgy gondoltam ez a sorsom, ilyen a genetikám, a sport nekem úgy sem segít. De igen, segít! Ma már bárkinek nyugodt szívvel ajánlom Enikőt, nélküle most is csak küzdenék a zsírpárnákkal és újra és újra elveszíteném a csatát.

Aki most kezd bele, annak azt tanácsolnám, olvasgassa el Enikő tanácsait töviről hegyire. Az edzés részénél választhatsz rengeteg kisvideó és a dvd-k között. Minden edzettségi szinten megtalálod a neked megfelelőt. Köszönjük Enikő a sok munkát, nem véletlenül lesz egyre nagyobb rajongó táborod. A “helyesen, intenzíven, örömmel” zónás jelmondat tényleg igaz rád és szerintem ez ragadós! 🙂 Üdvözlettel: Niki

Evelin története

Sziasztok! Mindig is közel állt hozzám a sport, mindig mozogtam valamit, de soha sem vettem komolyan.

26 éves koromban kezdett el foglalkoztatni, amikor már nagyon elhanyagoltam magam, és hiába vettem új ruhát, nem tetszettem magamnak, nem éreztem jól magam a bőrömben.

Az étkezéssel sem nagyon foglalkoztam, ettem mindent, amit éppen megkívántam. Egy másik edző tornáit kezdtem el csinálni, de hamar meguntam, kangoora jártam utána sokáig, de az sem hozta meg a kívánt eredményt nálam.

Igazából a hasammal voltam elégedetlen, abból szerettem volna faragni, akkor úgy láttam, más minden rendben van. Már nem így gondolom, és tudom nem lehet csak hasat alakítani.

Így találtam Enikőre tavaly télen, “alsóhasra” kerestem rá a youtubon, “úszógumi nélkül” ez ugrott be, elkezdtem csinálni, tetszett, a kommentekben megtaláltam az oldalát, onnét már felgyorsultak az események, januárban megrendeltem a Zóna 1. dvd-t, és azóta azt csinálom, először csak a has-far edzést csináltam, később már az összeset.

2 napot tornázom, 2 nap pihenő (munka), sorban csinálom ahogy jönnek a gyakorlatok a dvd-én. Kaptam kezdő súlyzókészletet a páromtól, 1-1kg a kézben, fél-fél a lábon.

Az étkezésben is sokat változtam, tudatos lettem. Sok-sok gyümölcs és zöldség, sütni nagyon szeretek, de csak egészségesen! Idén nyáron már rengetegen mondták, észrevették hogy mennyit változtam, és hogy nagyon jól nézek ki!

Jól is érzem magam, de nincs megállás, úgy érzem ez már életformává vált, egyre többet szeretnék elérni, januárban váltok, megrendelem a 2. dvd-jét Enikőnek, azzal folytatom, szeretnék súlyzóban is váltani 2kg-ra Idén töltöttem be a 30-at és 170cm és 54kg vagyok, az utolsó 2 kép, az első kép 3 éve készült 62kg voltam. Köszönöm Enikő! Evelin

Barbi története

Szia Enikő! Mindig is szerettem sportolni. Tavaly augusztusban találtam rá Enikőre. Szülés után szerettem volna visszanyerni a régi formámat.

Nagyon gyors eredményt hozott és nagyon feltöltött mindig. A két kép már idei (februártól- augusztusig terjedő időszak). 8 kg-t fogytam zónázás és futás segítségével.

Főleg a zóna 1,2, max és tabata edzéseket végeztem. Nyáron már csak tabata és futás volt a menü. Magam állítottam össze az edzéstervet, de figyeltem arra, hogy minden nap más és más izomcsoport legyen fókuszban és a heti 2 nap pihenő meglegyen.

Nem fogytam gyorsan (márciusban hagyta abba a gyerkőc a szopizást), de ahogy fogytam, úgy formálódtam is, nem egy plötty test nézett rám vissza a tükörből. Centikre mindig gyorsabban jött a változás, de nem adtam fel!

Még messze vagyok a célomtól, most is van még rajtam felesleg, de amit eddig elértem az ösztönöz. Kb egy év alatt 15 kg-t fogytam a zónázás segítségével, szoptatás mellett. A zónázásban az a jó, hogy hihetetlen összetartó, motivaló közösség van mögötte. Enikő pozitív kisugárzása, kedvessége, új gyakorlatai mindig továbblendítenek a nehézségeken.

Gyors, látványos eredményt hoz. Amellett, hogy fogyaszt, izmosít is, formál. Rendszeres, aktív életre tanít, mindig felpörget, nem igényel sok ráfordított időt, hiszen már napi 20-40 perc torna hatásos. Jelenleg még van rajtam felesleg, de most nem is ez a lényeg. Félidős várandós vagyok, a harmadik babánkat várom, de a tornát nem hagytam abba. 1 kg plusz van rajtam eddig csak.Főleg a kismama dvd és a zóna light van most nálam terítéken. Szülés után 6 héttel újra neki szeretnék fogni a keményebb edzéseknek.

Azt tudnám tanácsolni a zónazó társaimnak, hogy soha ne adják fel! A legfontosabb a kitartás, anélkül nem fog menni. Apró lépésekkel haladjunk előre. Lehet, hogy lassan érjük el a célunkat, de én azt szoktam mondani, hogy ez nem baj, mert így legalább megtaláljuk a számunkra legideálisabb, helyes táplálkozást, a számunkra legmegfelelőbb mozgásformát és életstílussá, életmóddá válik, igy nem fogunk jojózni már, ha elértük a céljainkat sem.

Köszönöm, hogy megoszthattam a történetemet, másoknak így talán erőt adva a folytatáshoz. Enikő Neked további sok sikert kivánok, sok új zonázot, sok erőt! Üdv. : Barbi

Marietta története

Kedves Enikő! Nagyon örülök, hogy alkalmam nyílt most röviden elmesélni neked a történetem, mert személyesen szerettem volna az egri Zóna állomáson, de sajnos nem tudtam elmenni.

24 éves vagyok és kb. 10-11 éve/évig voltam túlsúlyos, elhízott. 11 hónappal ezelőtt ütött be az a bizonyos krach, és 100 kilósan (161 cm vagyok) elegem lett abból ahogy kinézek.

Fokozatosan életmódváltásba kezdtem. Rengeteg irodalmat olvastam és teljesen átformáltam az életem és a táplálkozásom. Tudni kell rólam hogy mindig is utáltam sportolni-mozogni és sosem űztem semmilyen sportot.

Az elején csak egyszerű tornagyakorlatokat végeztem, majd idővel rád találtam az interneten. A light intervallum edzéssel kezdtem, és azt csináltam egy ideig. Majd mikor már éreztem hogy tovább léphetek, folyamatosan cserélgetve csináltam/csinálom az intervallum edzéseidet, a zónákat és az erősítő edzéseidet. Annyira élveztem/élvezem őket, hogy más edzéseket nem csinálok, csak a tieidet.

Veled sikerült lefogynom 37 kilót, és ma már 63 kiló vagyok 🙂 Csípő -32 cm, hát-mell -26 cm, derék -23 cm, és has -36 cm mínusz. Rengeteg zsírtól sikerült megszabadulnom és sok-sok izmot sikerült felpakolni magamra veled 🙂 A mai napig meglepődve tapintgatom végig a testem hogy mennyit formálódott és izmosodott. Hihetetlen 🙂

Veled izzadtam végig ezt a 11 hónapot, és fogok is izzadni továbbra is mert a te edzéseid azok amikben örömömet lelem, mosolygok akkor is amikor már majd kiköpöm a tüdőmet is 🙂 Végre van állóképességem, fittnek érzem magam és egészségesnek (egy hajszál választott el a cukorbetegségtől). Megszerettem a sportot, szinte függő lettem. És ez nálam hatalmas szó, hiszen mindig utáltam mozogni.

Heti 6 napot edzek, naponta kétszer-háromszor is. Nagyon élvezem! Egyszerűen feldobnak az edzéseid! Nagyon kifulladok, de boldog vagyok mindig a végén, mert teljesen feltölt lelkileg. Végre büszkén vállalom a testem, és nincs megállás mert még jobb és még jobb akarok lenni! Még formásabb akarok lenni, még izmosabb, még fittebb.

Minden zónázó társamnak javaslom azt hogy próbáljon ki minél több edzést tőled a kisvideók közül, és amik közben a legjobban érzik magukat, azokat variálgassák az edzéstervükben, mert akkor még hatásosabb lesz a “folyamat” hiszen nem kényszerből, hanem csupa örömből fogják űzni. Mindent nagyon szépen köszönök neked Enikő!!! 🙂 Szép napot kívánok: Kolozsvári Marietta

Melinda története

Drága Enikőm! Csatlakozom a többi kitartó lány/nő/hölgy közé és megmutatom, hogy Veled és a kitartással mi mindent véghez lehet vinni.

Bugyi Melindának hívnak, 20 éves nappali tagozatos hallgató vagyok. Az első kép 2011. nyarán készült,ekkor kereken 68 kg-ot nyomtam a 172 cm-es magasságomhoz . Ezután persze jött a hideg, a nassolások, vizsgaidőszak és még felszaladt 4 kg (72 kg) . Mikor már tükörbe is utáltam nézni, elhatároztam, hogy véget vetek ennek.

Sajnos hízásra hajlamos vagyok, de ezelőtt soha nem volt baj az alakommal. Ezt tette az egyetem. Tehát 2012. novemberében nekikezdtem. Ha gép előtt ültem mást sem csináltam, csak olvastam, olvastam és olvastam. Így akadtam Rád és a Zónára.

Nagyon rég óta szerettem volna Veled élőben tornázni és erre is sor került nem régen Egerben, a Zóna turné utolsó állomásán. Szinte egész életemben sportoltam, mozogtam, sok mindent kipróbáltam, de ekkora örömet, mint a Zóna, egyik sem okozott. Én is a Zóna Light dvd-del kezdtem, amit a Zóna, Zóna2 és Zóna Max követett.

Sokat kardióztam, életmódot váltottam. Áttértem a teljes kiőrlésű kenyérre, az édesítőre. Próbálok minden napra beiktatni legalább 1,5 órás mozgást. Heti 3-szor mindenféleképpen megy a has-popsi és a comb-kar edzés! Súlyzókat is bátrabban emelgetem, az elején fél literes vizes üvegekkel kezdtem, ma már megy a 8 kg is.

A középső kép 2013. márciusa, akkor 64 kg voltam. A vélemények már ekkor is megoszlottak, miszerint már akkor is vékony voltam. De nekem nem volt elég el akartam érni az 58 kg-os álomsúlyom, amit egész gimnázium alatt tartottam. Az utolsó képet pedig egy hete csináltam, most 56 kg vagyok. A végeredmény tehát -16kg.

Izmosodni szeretnék még, de soha nem gondoltam volna, hogy valaha így is fog kinézni a hasam. Hála Neked, azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok és persze magabiztosabb is. Még a pasik is megfordulnak utánam!

Ezeket a dvd-ket soha nem fogom megunni!! Minden egyes alkalommal mosollyal az arcomon csinálom végig a tornákat, imádom minden egyes percét. Mindig fittnek és boldognak érzem magam utánuk. Nagyon szépen köszönöm, hogy vagy nekünk Enikő!! Megváltoztattad az életemet! Örökké hálás leszek érte! És üzenem minden hasonló helyzetben lévő leányzóknak, hogy SOHA NEM SZABAD FELADNI!! Küzdeni kell az álmaikért!! Enikő mindig itt van nekünk!

Niki története

Kedves Enikő! Ezúton szeretném elküldeni Neked az én átalakulásomat, amit a saját akaratom és kitartásom mellett nagyrészt Neked köszönhetek!

Kicsit írnék magamról röviden, ha nem bánod. 32 éves vagyok, van egy 2 éves kislányom.

Mielőtt teherbe estem (ami nagyon nehezen ment, később leírom miért) egy nagyobb fogyást sikerült véghez vinnem (13 kg) 65 kg-ról lefogytam 50-52-re. 163 cm magas vagyok és vékony csontozatú. Kalória számolással és sok mozgással értem ezt el. Később kiderült miért nem tudok teherbe esni, az ok inzulin rezisztencia. Biztosan hallottál már erről a “betegségről”. Hármas kezelést kaptam rá (gyógyszer+diéta+mozgás) szerencsére az utóbbi kettő már ment, csak kicsit még kellett alakítanom az étrendemen.

Napi 5x eszek, és ügyelnem kell a szénhidrátok mennyiségére, felszívódására. 1,5 év után jött a csoda. A terhesség alatt is nagyon kellett figyelnem, mert sajnos a cukrom a határ értéken táncolt. Nagyon szigorúan diétáztam végig a terhesség alatt, így nem is híztam sokat, csak 8-9 kg-t. Viszont mivel veszélyeztetett terhes voltam, sajnos mozogni nem mertem, így hiába nem híztam sokat, és nem maradt sok rajtam a szülés után, a formámmal nagyon nem voltam kibékülve.

Szoptatás alatt viszont sikerült is még kicsit híznom (2-3 kg-t) mert kevés volt a tejem és nem tartottam tovább a diétát, mozogni sem mertem, nehogy elmenjen a tejem. 11 hónapig sikerült így szoptatnom. Ekkor viszont úgy döntöttem itt az ideje most már magammal (is) foglalkoznom, és eldöntöttem, hogy formába hozzam magam. Ez volt idén januárban.

Az életmódváltásban már volt gyakorlatom, tudtam, hogy a diétámhoz kell visszatérnem, és mozognom. A számomra már bevált IR diétát követtem, és mellé heti 4-5x tornáztam 20-40 percet, ahogy az időm engedte. Ezek nagyrészt a Te tornáid voltak. Nagyon megtetszett az, hogy 20 perc alatt több izomcsoportot is megmozgatunk, az intervallum edzések pedig totál felpörgetnek és mindent megmozgatnak.

Ami egyébként nálam nagy szó, hogy megszerettem az “ugrálós” tornákat, ami korábban szóba sem kerülhetett. És pontosan ezek a tornák hozták meg nálam a gyors és látványos eredményt, hisz sikerült rövid idő alatt sok zsírt veszítenem. Már néhány hét alatt látványos volt a változás, kb-ban a kitűzött célt kicsit több mint 4 hónap alatt értem el. Persze a munkának itt nem volt és azóta sincs vége, hisz megszerettem a mozgást, amit a napjaim részévé tettem, és nagyon szeretnék még formálódni, izmosodni.

Ez utóbbi az igazi kihívás számomra, hisz eleve vékony alkat vagyok, vékony csontozattal, de nem adom fel! Az étkezésem azóta folyamatosan alakítom, az IR diéta keretein belül. Törekszem a minél tisztább étkezésre, igyekszem amennyire csak lehet kiiktatni a feldolgozott bolti termékeket. A kenyeret, pékárut magam sütöm, készítek házi sajtot, vajkrémet. Felvágottak helyett házi kolbászt, szalámit és bevallom még szalonnát is eszem. Mindemellett tartom a súlyom, jókat és finomakat eszem. Amire még figyelnem kell, hogy több fehérjét és zöldséget egyek, ez megy kicsit nehezen.

Mozgásban igyekszem tartani a heti 4-5 edzést, alkalmanként lehetőleg 40 percet, de sajnos van, hogy nem sikerül. Pár hét múlva újra munkába fogok állni, emiatt kicsit félek, hogy mennyire lesz időm és energiám a tornára, de bízom benne, hogy hamar felveszem a ritmust és be tudom iktatni a napjaimba a mozgást is. Ha nem is ennyiszer és ennyit, de szerencsére a Zóna edzések nagyon időtakarékosak, és emellett is nagyon hatékonyak

Változás ruhaméretben: M-L-ről S-M-re Hálás köszönet Neked mindezekért kedves Enikő! És végszóként szeretném elmondani, hogy nagy öröm volt számomra végre személyesen is találkozni Veled a FittArénán, a Zóna edzés leírhatatlanul fantasztikus volt, számomra az volt a nap fénypontja.

Erzsó története

Szia Enikő!! Én is szeretném megosztani veled általam már sikernek elkönyvelt eredményemet.

Erzsó vagyok, 36 éves, kettő 5 éves és egy majdnem 2 éves kisfiú anyukája .

Történetem röviden: 2013 júliusban annyira fájt már a derekam, hogy semmi nem akart segíteni, így úgy döntöttem, hogy elkezdek tornázni, az biztosan segítségemre lesz.

Már ismertem a tornáid,munkásságod már korábban regisztráltam az edzéstervedre, így elkezdtem a havonta küldött edzéstervedre edzeni. Főként a Tabata edzéstervet követtem, igaz néha csak a szuper intenzív intervall edzésre futotta. 🙂

Étkezésemen még lenne min változtatni, azzal nem voltam annyira tudatos, bár azért a ch bevitelre figyelek, mert IR-es vagyok, azt muszáj. 🙂

52-53 kg voltam amikor kezdtem a 159 cm magasságomhoz. Most 50-51 kg vagyok, de inkább centiben látványos az eredmény, illetve a célom elértem, mert a derékfájásom teljesen elmúlt! Persze tovább folytatom, még szeretnék küldeni olyat képet is, amelyen az örökké meglévő kispocakom már nincs ott 🙂

Köszönöm, hogy így a távolból is segítettél, segítesz!! További nagyon sikeres munkát kívánok Neked!

Klaudia története

Drága Enikő! Az én történetem 2012.12.31-én kezdődött el igazán.

Egész életemben kövér voltam, időnként lefogytam 10-15 kg-t, de hamar vissza is szedtem a felesleget. Sokat küzdöttem, nehéz volt így felnőni, mégsem tettem semmit magamért. Amikor kiderült, hogy gerincsérvem van, újabb ürügyet találtam arra, hogy ne mozogjak, ne foglalkozzak magammal, és még jobban elhagytam magam. 4 évvel ezelőtt találtam rá az igaz szerelemre, ez plusz 20 kilogrammot eredményezett 2012-re. Eljutottam oda, hogy szinte semmilyen ruhám nem volt, venni nem akartam, mert küzdelem és szégyen övezett minden egyes ruhavásárlást.

Aztán történt valami. 2012 telén elkezdtem blogokat olvasni, egészséges életmódról tájékozódni, és újra elkezdett érdekelni a mozgás. 2012.12.31-én megfogadtam a szeretteim előtt, hogy 2013 a teljes átváltozás éve lesz, minden megváltozik, külsőleg és belsőleg egyaránt fejlődni fogok. Ilyen ígéretet szinte minden évben többször is tettem magamban, de most először éreztem azt a bizonyos “kattanást”, amit csak az érthet meg, aki átesett ezen a folyamaton.

Az idei év első hetét már tudatos táplálkozással töltöttem. Január 7-én álltam mérlegre, ekkor 113,8 kg voltam. Január 14-én végül megtaláltam a nekem való táplálkozási módszert, a kalóriaszámolást. Az elejétől kezdve imádom, számomra rengeteg lehetőséget ad, tiszta és világos. Kalóriadeficit elérése minden nap. Nincs trükk, varázslat vagy bármilyen csoda, egyszerűen csak oda kell figyelni. Eleinte nem volt változatos az étkezésem, de néhány blogon találtam fantasztikus recepteket, amikkel isteni ételeket, süteményeket tudok készíteni. Tavasszal elkezdtem lassú és gyors felszívódású fehérjéket is fogyasztani, valamint táplálék kiegészítőket használni (vitaminok, BCAA).

Időközben elkezdtem mozogni is, de nem találtam a helyem, valami hiányzott: a szenvedély!

Márciusban találkoztam először a neveddel, és amikor először tornáztam a Zóna Light dvd-re tudtam, ez az én utam, a zónázás meghozta a szenvedélyt. Végigcsináltam a 12 hetes edzéstervet tavasztól nyárig. Aztán nyáron elkezdtem a testem jelzései és fogyásom üteme alapján magamtól edzeni, váltogattam a dvd-ket, nagyon nagy szabadságot adtam ezzel magamnak, és minden nap alig vártam, hogy edzhessek. Végül megjelent a Tabata dvd, ami a kedvencemmé vált. Azóta sokkal többet edzem súlyzóval, egyre látványosabban épülnek az izmaim, mellette pedig fogyok is.

Sokszor tornázom Zóna 2 dvd-re, nekem ez a két dvd vált be a legjobban. Most izgatottan várom a Zóna Mix dvd-t, hogy újabb kihívásokkal tűzdeljem tele az edzéseimet. Közben eltelt 10 hónap, és én 33 kg-mal lettem kevesebb. A cm-ben mért változások pedig a következők:

Visszanézve nem tűnik keménynek, pedig rengeteg energia és küzdelem van mögöttem. Család, munka és egyetem mellett nehéz volt kialakítani a rendszert, de sikerült.

Minden nap megajándékozom magam a mozgás örömével. Ha több nap telik el mozgás nélkül, már rosszul érzem magam, a testem egyszerűen követeli az edzést. Zóna megszállott lettem! 🙂

Rátaláltam az utamra, arra, amin egész életemben haladni akarok, mert nincs visszaút, nincs megállás, és már nem létezik a régi életem. Edzeni szeretnék és folyamatosan fejlődni. Még maradt rajtam felesleg, ezt még idén, illetve 2014 első felében szeretném leadni kardió intervallum edzésekkel. Mellette folytatom a súlyzós edzéseket, és ha elérem ezt a célkitűzést, haladok egy újabb felé: javítani a zsír-izom arányon. Ez az újabb álmom, amit 2014-ben szeretnék megvalósítani, illetve folytatni majd a jövőben folyamatosan.

Hálás vagyok, hogy megtaláltalak, mert nélküled nem sikerült volna! Te vagy az a motiváció, ami kell egy ilyen szintű változáshoz. Miattad lettem igazi Zónázó, köszönöm, hogy segítettél elérni eddigi céljaimat. Munkádat továbbra is figyelemmel kísérem, és igyekszem egyre többször élőben is veled tornázni (eddig egyszer találkoztunk Győrben), mert nincs még egy ehhez fogható érzés.

Köszönök mindent Drága Enikő! Csak így tovább, nagyon várom már a további dvd-ket is! 🙂

Ildikó története

Ildikó történetét az Életem Receptje életmódmagazin is érdekesnek és tanulságosnak találta. Olvassátok kellő nyitottsággal, találjatok benne motivációra!

Gerda története

Kedves Enikő, Zónázók! Mindig is kövér kislány voltam, sajnos a génjeimben van, könnyen hízok.

16 évesen elkezdtem fogyókúrázni, mert elegem lett a “tonna donna” és a “tank aranka” megnevezésekből.

Gondoltam, ha megvonom magamtól azt, amit mindennél jobban szeretek, hamarabb elérem a célomat. Az étel volt a gyenge pontom, így a diétámat egy nagyon buta lépéssel kezdtem: 3 napig nem ettem, majd folytattam a koplalást. 5 hónap alatt 60 kgról 41 kg-ig lementem. Gyenge voltam, teljesen össze estek az izmaim, de nem érdekelt, mert úgy láttam szépnek magam, hogy a bordáim már kint voltak és bűntudatom volt, ha túlléptem az 700-800 kcal-t.

Most már nem a kövérségem miatt, hanem az anorexiába átcsapott diétám és önsanyargatásom miatt bántottak. Ám az önsanyargatásnak az lett a vége, hogy meghíztam és ez nagyon bántott. 9 kg 3 hónap alatt, teljesen össze tört lelkileg, féltem, ha így folytatom, újra kövér leszek.

“Csak okosan kéne megválogatnod mit eszel és sportolnod kéne.”-mondta a nagynéném, aki szintén átvészelt egy ilyen időszakot, mint én.

Elkezdtem tudatosan étkezni, 90%-ban kiiktattam a cukrot az életemből, amennyire csak lehet egészséges ételeket eszem, és napi 1, 1-5 órát edzek.

YouTube-on találtam meg a tornavideo.hu-t. Elkezdtem a kisvideókra tornázni, mai napig is használom őket, valamint elkezdtem edzőterembe járni, futni, biciklizni. Ajándékba kaptam egy Zóna Edzés DVD-t, ami eljuttatott arra a pontra, hogy már 48 kg vagyok, egészséges, sportos.

Nem mondanám hogy teljesen meg vagyok elégedve az alakommal, van még mit dolgozni rajta, de idáig eljutottam, és ennek szívből örülök.:) Üdv: Gerda

Evelin története

Sziasztok! A történetem igazából a gyerekkoromból indul.

Dundi kislány voltam, mígnem egyik nap nagyi túrós kiflijéből – amit bő olajban sült – megettem 4-et. Ezután lett egy nagyon-nagy gyomorrontásom. Szinte 1 hétig nem bírtam enni semmit. Gyerekfejjel ez engem lelkesített, hogy: “Jé,akkor bírom én ezt tovább is.” Koplaltam! 2 hónap alatt 15 kg-t fogytam. Mondanom sem kell, beteg lettem, anorexiás. Ekkor voltam 13 éves.

A családom nem hagyott békén, tömni akartak. Egy elsőáldozáson rosszul lettem a templomban. Ott megijedt mindenki, én is! Elkezdtem újra enni, szép lassan és végül is innentől egész 25 éves koromig az 57-63 kg között mocorogtam, általában 60. Nem voltam kövér, csak kis husis, kerek 🙂

Ezt már elfogadtam de legbelül másra vágytam. 2012 tavaszán véget ért egy kapcsolatom. Én mindig is az a típus voltam, aki szakítás után mélyből tör fel. Ez most nagyon-nagy feltörés volt. Pár hétig nyalogattam a sebeim, majd belekapaszkodtam apró dolgokba. Többek közt napi 20 felülésbe, majd napi 40-be. Így indult és érdekes, ettől kezdtem máshogy érezni magam. Nyáron kaptam egy bicajt, amit megszállottan tekertem egész őszig. Jó volt, 53 kg-ra fogytam, de ez csak kardió, nem formált eléggé, no meg hideg is lett. Behúzódtam! Szereztem pár dolgot a szobámba, amik segíthetnek az edzésemben.

Sokat bújtam a netet és azt vettem észre, hogy egyre többet belebotlottam ebbe a “szőke csajba” 🙂 Egy idő után már tudatosan őt kerestem, ha kérdésem volt vagy gyakorlatot kerestem. Sok hasznos tippet olvastam tőle és fel is iratkoztam az edzéstervre.

Szóval most már ő az első ember, akivel találkozok reggelente 🙂 és nagyon örülök a segítségnek, mert sok a kérdés minden nap :-).  A táplálkozást én is betartom és eléggé kiforrt már, de Enikő még tudott hozzárakni és ez sokat segített. Köszönöm és további jó munkát! Üdv.: Ildikó

Enikő történeteSzia Enikő! Ellőtted is tornáztam, de nagyon untam azokat a tornákat.

Múlt év karácsonyra kaptam egy fitballt és kerestem hozzá gyakorlatokat, és akkor fedeztelek fel. Nagyon megtetszett a fitballos, meg a többi videóid.

Feliratkoztam az edzéstervedre, ami nagyon jó. 3 hónap alatt megrendeltem a Zóna 1, Zóna 2 és Zóna Max dvd-eket. A 3 DVD nem egyforma. Változatosak az edzésprogramjaid, mindig van valami új bennük.

A te tornád által nem kg-ban ment le a felesleg, hanem cm-ben. A combomból 2 cm, a hasamból 3 cm, érzem hogy jó úton haladok. Az állóképességem is sokat javult és formásodtam.

Minden nap Zónázok és nagyon élvezem. A tornáid hatását érzem mindenhol. Fényképet nem mellékellek, mert még nem állok készen rá, hogy megmutassam. Nagy köszönet neked a kisvideóidért és a DVD-kért. Nagyon jól csinálod, és remélem, hogy lesz még sok Zóna DVD. Sok sikert! Sok puszi! Enikő

Andi története

Sziasztok! Egy nyári kirándulás alkalmával jöttem rá, hogy nem bírok lépést tartani a két kisebbik lányommal (10 és 11 évesek).

Nagyon bántott a dolog, ezért arra az elhatározásra jutottam, le kell fogynom! 77 kg voltam ekkor.

Esténként futni kezdtem, miközben a lányok bicikliztek mellettem. 🙂 Szeptember közepén találtam rá Enikő oldalára. Megkaptam az edzéstervet és még aznap elkezdtem tornázni.

Két héten át, mindennap futás után torna következett. Az étkezésemet is megváltoztattam, naponta ötször kicsi adagokat eszem, kb. 3 óránként, így soha nem vagyok éhes. Fehér lisztből készült ételeket nem eszek, kenyeret itthon sütök. Sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok. Sajnos egy dolognak nem tudok ellenállni. a sütiknek. Imádok sütni. és azt nem bírom ki, ha elkészül valami finomság, ne kóstoljam meg 🙂 De mindig csak egy keveset eszem.

Mindamellett, hogy az elmúlt 3 hónapban fogytam 7 kg-ot, sokkal jobb lett az állóképességem, és nem vagyok fáradékony. Szóval Köszönöm Szépen Enikő! Kitűztem magamnak egy pici kis célt, hogy ne adjam fel, a nagylányom szalagavatójára (február 1.) csinos, nőcis ruhában szeretnék menni. majd küldöm a képeket. 😀 Üdv, Andi

Eszter történeteKedves Enikő! Először is nagyon szépen köszönöm, amit teszel értem és értünk. Sok munkád van benne és hatékony.Nagyon sokat segít és kiemelném, hogy nem csak a fogyásban, hanem abban is, hogy életem szerves részévé vált ISMÉT a mozgás.

25 éves vagyok, 157 cm és 62 kg-mal kezdtem. Első lépésként nem erőszakkal és különösebb erőfeszítés nélkül letettem a dohányzásról és elkezdtem kocogni. Nehezen ment, majd utána tornáztam, de hamar kifogytam az ötletekből, nem volt olyan nagy a motivációm. Nem szerettem volna annyiban hagyni a dolgot és véletlenül rátaláltam az oldaladra. Regisztráltam és megkaptam a szeptemberi edzéstervet.

Csak a hónap végén kezdtem el belőle mazsolázni. Majd az októbert teljes erőbedobással és mára -2 kilóval állok a mérlegre. Kiemelném, hogy még 4 kg van amitől szeretnék megszabadulni. Tudom, hogy sokak azt mondanák, hogy ez milyen kevés, de 157 cm vagyok és rajtam 1-2 kg nagyon látszódik. Az álom 56 kg a számomra kényelmes testsúly, bár a BMI szerint csak 52-nek kellene lennem.

Ez a két kiló centikben jóval nagyobb változást hozott. Mell-derék-csípő: kezdeti 97-80-104, most lemértem magam, pedig csak a hónap végén szoktam 91-75-100.

Mindezt kezdetben a kezdő, majd a haladó edzéstervvel. Már a hasamon bújnak elő az izmok, fenekem kerekedik, combom formásodik, persze még sok munkám van. Az étkezésemre figyelek, de eszem mindent pl.: édességet heti egyszer és délelőtt, egyedül a kenyeret zártam ki teljesen, vacsorára kefír, joghurt, natúr húsok szóval valamilyen fehérje, ebédre levesek, főzelékek fasírttal vagy virslivel.

Levelemmel azokat szeretném motiválni, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy személyesen elmenjenek az edzéseidre. Nekem személy szerint nagyon sokat segít/főleg az elején segített azok levele akik, alacsony magasságuk miatt csak pár kilótól szerettek volna megszabadulni. Most nem küldenék fotót, de játéktól függetlenül el fogom küldeni, hogy megmutassam. Így visszajelezve neked Enikő, hogy lásd, te ebből mekkora részt vállalsz.

Üdvözlettel és Sok Sok Köszönettel Eszter

Ildikó története

Szia Enikő! A lányok a csoportban addig győzködtek, hogy én is sztorizok Neked.

2006-ban szültem, a terhességem alatt 12 kg-ot híztam, ami a szülés után pár héttel el is tűnt, aztán ekkor kezdődött az ihaj-csuhaj/engedd el a hajamat, zabálás reggeltől estig, még éjszaka is, nulla mozgás, ahogy mondani szokták még a legkisebb helyiségbe is kocsival mentem.

2007. nyarán egy fórum találkozó után készült képeken nem ismertem magamra, sokkolt a látvány, aztán jöttek az egészségügyi problémák, magas vérnyomás, fulladás, stb., ekkor határoztam el, hogy változtatni kell, így nem mehet tovább, kicsi gyerekeim vannak, szeretném őket látni, ahogy felnőnek.

Drasztikus fogyókúrák sora következett, csekély eredménnyel, aztán a 90 napos diétával 50 kg-ra fogytam, vékony voltam, de egyáltalán nem szép testű, nulla izom, nulla feszesség. Ahogy abbahagytam a 90 napost, újra kezdtek felkúszni a kilók, ekkor mindenféle kozmetikai hókusz-pókuszt kipróbáltam, eredménytelenül.

2011. november végén akadtam a Tornavideo.hu oldalra, feliratkoztam az ingyenes edzéstervre és a kis videók alapján edzettem, Enikő útmutatása alapján, a kezdő edzésterv szerint, hát elmondhatom, hogy olyan erőnléti állapotban voltam, hogy egy kis videót sem tudtam megállás nélkül végig csinálni.

2011. Szilveszter napján rendeltem meg a Zóna1 DVD-t, 2012. január 4-én már a kezemben tartottam, másnap nekiálltam. Azóta már majdnem egy év telt el, nagyon nagy utat tettem meg, közben megrendeltem a Zóna2 és a Zóna MAX DVD-ket is. Ma ott tartok, hogy a mix. (a 3 DVD együttesen) edzésterv 4. sora alapján (a legkeményebb) csinálom a napi edzéseket a hét 5 napján (szombat, vasárnap pihenőnap).

Figyelek az étkezésemre (kiderült, hogy glutén és tejérzékeny vagyok), a paleo étrendet követem. Megszűntek az egészségügyi problémáim, imádom a mozgást, még betegség, gyengeség idején is nyomnám ezerrel, alig tudom visszafogni magam. Közben megismerkedtem a Peak termékekkel és Mező Mónikával, aki mindig segít eligazodni az ésszerű fehérje fogyasztás útvesztőjében.

Nyár óta, az edzések után gyors felszívódású, a vacsora kiváltására lassú felszívódású fehérjét iszom, nekem nagyon beváltak a Peak termékei.

Enikő köszönöm Neked, hogy megtanítottál a mozgás szeretetére, hogy olyan kedves, türelmes vagy és hogy nem utolsó sorban a legjobb edző vagy akivel eddig csak dolgom akadt. Puszi Ildikó

Zsanett története

Hú, hát vissza kell pörgetnem az eseményeket .

2011. október végéről indítom a történetem. Addig sem voltam kövérnek mondható, legalábbis senki sem mondta, de azért a környezetből 1-2 baráttól jött némi negatív visszajelzés az alakomat illetően: “Nem nézel ki rosszul, de ha belefognál a zsírégetésbe, akkor még jobb lenne!” vagy “Jó vagy így, de szerintem sokkal többet tudnál magadból kihozni!”.

Életem a mozgás, gyermekkorom óta sportolok. Mindig teltebb voltam, úgyhogy nem is gondoltam, hogy javíthatnék valamit az alakomon. Diétázni sosem bírtam, a fogyókúrát hülyeségnek tartottam (eleje-vége van, ha meg visszaállok az addig megszokott étkezéshez úgyis visszajönnek a kilók), mozogni sportolni viszont mindig imádtam.

Jártam tornázni és otthon jógáztam. De mivel az étkezésem olyan volt amilyen, a kinézetemen nem látszódott a sport kedvező hatása. Aztán 2011. október 26-án egy jó barát jó időben kapott el: “No, mikor kezded a zsírégetést?”- kérdezte. Én 59 kg voltam (158 cm). A futást ajánlotta, szénhidrát megvonást és Peak termékeket.

Még aznap rendeltem zsírégetőt és az oldalukat böngészve találtam rá Péntek Enikőre. 🙂 Láttam a kis videóit, néhányba belenéztem, de akkor elvetettem a dolgot, mert az ismerősöm a futást ajánlotta. Elkezdtem hát futni, de nem igazán szerettem meg. Beállt a tél, a lelkesedésem lelankadt. Hát gondoltam, hogy csak visszanézek én Enikő oldalára: láttam, hogy elég pörgős és tetszettek is a gyakorlatok. Mindig pulzusmérővel sportolok, tehát képben voltam, hogy a futás mit jelent pulzusban és elégetett kalóriában. Gondoltam, hogy kipróbálom Enikő egyik-másik videóját, megnézem, hogy ott milyen eredmények születnek. A futással 600 Kcal-t használtam fel Enikővel ugyanennyit. Meglepődtem!

Bár a futással is mozdul a felsőtest, nemcsak a láb-popsi fejlődik, de Enikő gyakorlataival a teljes testet meg tudtam dolgoztatni. Hát akkor ez nem jobb, mint a futás? És még meleg is van a szobában (nem fogok megfázni), meg világos is van! Szóval elbillent a mérleg a futásról Enikő javára.

A testsúlyt mérő mérleg meg lefelé “billent”, egyre kevesebbet mutatott. A zónázás mellé elkezdtem egy életmódváltást. Lestornóztam a kenyeret, rizst, sokat olvastam a neten, hogy mit hogy érdemes enni. A gyümölcsökről nem tudtam lemondani, mert fontosak számomra lakto-vegetáriánus lévén. Elkezdtem kisebb adagokat enni napi 4-5 alkalommal és nem vacsoráztam. Rendeltem a Peaktől néhány terméket: zsírégetőket, vitaminokat és fehérje porokat. Móni nagyon sokat segített!

Akkor heti 5 alkalommal tudtam sportolni, ez 3 Zóna edzést és 2 futást jelentett, volt hogy kombináltam a futás és a zónázást és persze jógáztam. Élveztem mindet! Alig vártam, hogy hazaérjek munkából és mozogjak! Szerettem már reggel kinézni, megtervezni, hogy melyik kisvideós edzésprogramot fogom este végigtornázni, és amikor napközben eszembe jutott “meditáltam” rajta, hogy mennyire jó lesz.

Az elején csak Enikő kis videóira mozogtam, majd a DVD-ire is. Általában másfél órát zónáztam vagy futottam és zónáztam és fél órát nyújtottam jógával.

Karácsonyra 51,5 kg-t mutatott a mérleg. Tehát 2 hónap alatt 7,5 kg-ot adtam le.

A barátaim pozitív visszajelzéseket adtak és kérdezték, hogy mit csinálok. Megosztottam velük is az Enikő tornáiból összeállított jegyzeteimet. 🙂 Januárban heti 3-4 alkalommal tudtam futni, zónázni és jógázni, mivel a főiskolán vizsgaidőszak volt, mellette dolgoztam és tartottam a jógaóráimat. Nagyon megszerettem Enikő stílusát, gyakorlatait, így mikor megjelent a Zóna MAX, az első között lecsaptam rá. Nagyon sajnálom, hogy messze élek Budapesttől és Enikő tornáira nem tudok eljárni. De hétfőnként mindig veletek zónázom. otthon.

Februárra elértem a 48 kg-ot. Ekkor viszont negatív visszajelzéseket is kaptam, hogy ez már túlzás, így lazítottam kicsit a diétán, de az edzések megmaradtak. Igazából addig is izmosodtam és formálódtam, de tavasszal elég látványos volt a fejlődés. Köszönhető ez a Zóna MAX-nak és a megnövelt fehérje bevitelnek. Most 50-51 kg között mozgok, jól érzem magam, energikus vagyok. Heti 3-szor edzem, ha tehetem 4-szer.

Tartok egy lazább diétát, amiben vannak kilengő napok. A férjem is elkezdett helyesebben táplálkozni, jógázni. Nagyon hálás vagyok annak a barátomnak, aki elindított ezen az úton és Enikőnek, aki fáradhatatlanul gyártja az edzésprogikat és DVD-ket, így izmosabb, formásabb lehettem és lehetek még, hiszen határ a csillagos ég (és úgy tudom tavaszra még tervez valami meglepit, életmód programot, amivel még inkább fogja a kezünket ezen az úton és támogat), és köszönöm a PEAK Girl gyors, segítőkész csapatának. KÖSZÖNÖM MINDANNYIÓTOKNAK! Zsanett

Gabi története

Kedves Enikő, Zónázók és mindenki, aki ezt a kis levelet olvassa!

1. kép – november eleje, 2. kép – november vége

Az én történetem az akaraterőről, újrakezdésről szól.

Először 2012. augusztusában találtam rá Enikőre és az ő remek kis oldalára. Akkoriban bizony 70 kg környékén mozogtam (nem tudom pontosan az akkori súlyomat, mert gyűlöltem a mérlegre állni).

Kezdetben csak nézegettem a különféle jobbnál jobb kisvideókat, válogattam, hogy melyiket tudnám elvégezni otthon, és bele is vágtam egy comb+popsi intervallum edzésbe. Mondanom sem kell, hogy egy kör után alig kaptam levegőt, forgott velem a szoba, csorgott rólam a víz, szóval kipurcantam 🙂

Akkor el is szomorodtam kicsit -mert tudni kell rólam, hogy nem vagyok egy kitartó típus, mert minden csoda 3 napig tart..nos ez ebben az esetben nem így történt 🙂 Megtáltosodtam, és úgy gondoltam, hogy “egye fene” azért is folytatom és feliratkoztam az ingyenes edzéstervre.

Végeztem is a gyakorlatokat, már amennyire az időm engedte, hogy végezzem, de a súlyom semmit nem változott. Így eljutottam egy újabb mélypontra, amikor is abbahagytam az egész tornát, diétát. Ráadásul különböző negatív értékeléseket kaptam, miszerint:”híztam és nem fogytam semmit”. Na ott aztán vége lett mindennek. Egy világ dőlt bennem össze.

Ez eddig tudom, hogy nem hangzik siker sztorinak, de még csak most jön a java! 🙂 Szóval ugye ott tartottam, hogy mindennek vége lett. Se torna, se diéta, se semmi. Azonban október utolsó hetében úgy éreztem, hogy ez így nem mehet tovább! Én igenis meg akarok változni és újra formába szeretném hozni magam!

Így novemberben újra nekileselkedtem mindennek. Most már heti 5x tornázom és rájöttem az étrendemen is változtatnom kell. Nem eszem kenyeret, kétnaponta halat fogyasztok! És ha hiszitek, ha nem, rengeteget jelent ez így mind együtt!

Sokkal pozitívabb a hozzáállásom mindenhez, jobb a kedvem, többet mosolygok (már a párom is észrevette) és olyan gyakorlatsorokat is el tudok végezni, amiből eddig kettő darabot alig tudtam megcsinálni. Most már bátran jöhet zóna edzés, intervallum, tabata. Megcsinálom, de azért van még hova fejlődnöm. Még csak 2 hete vagyok ekkora rendszerességben (helyes étrend, torna, torna, torna), de minden ismerősöm, barátom, családtagom észrevette rajtam, hogy mennyivel “másabb” vagyok. Mind alkatilag, mind hangulatilag.

A Péntek Enikő-féle tornák mostantól a napi kötelezettségeim közé tartoznak, köszönöm Neked, Enikő, hogy ezt hoztad ki belőlem. 🙂 Üdvözlettel: Török Gabi

Marcsi története

Egy kis csoport kérésére megírom átalakulásom történetét. Kezdem az elején.

2010. márciusában rászántam magam egy gerincműtétre, két csigolyánál sérv, három csigolyánál idegletapadás volt. A műtétet fontos volt elvégezni. A mozgás nagyon hiányzott, de nem panaszkodom hamar felépültem.

Sajnos ugyanabban az évben augusztusban ismét két sérvet diagnosztizáltak, de ezt már nem engedtem műteni. Jó döntést hoztam. Ez idő alatt mivel nem tudtam azon a szinten tornázni amit előtte megszoktam a kilók szép lassan szöktek fel rám. 64 kg-ról 70 kg-ra híztam.

Majd a 2011-es év sorozatos tragédiák és betegségek sora szintén megakadályozott a mozgásban, s év végére 75 kg lettem. Az apum novemberben ment el, végig mellette voltam. Ez nagyon fájdalmas időszak volt, ennek eredménye lett egy borzalmas hátfájás. Az orvosom nem találta a fájdalom okát és a masszőröm sem. A masszőr felhívta a figyelmemet arra, hogy ennek a fájdalomnak lelki eredete van. Nem hittem neki, mert nem hittem, hogy ilyen létezik. Igaza volt. Januárban sírva kezdtem neki újra a tornának.

Az első 5 perc után elsírtam magam, mert szinte semmit nem tudtam megcsinálni és borzalmasan fájt a hátam, mindenem. Ennyi, kész, leírhatom magam. Állandóan ez motoszkált a fejemben. Pár nap múlva az épp aktuális dvd-t kitettem a kávéfőző mellé, hogy tudjam ma ismét meg kell próbálnom. Most sem ment, a lemez a kávéfőző mellé került ismét. Sőt a lakásban különböző helyekre edzéshez szükséges eszközök kerültek (cipő, gumiszalag, súlyzó, szivacs), csakhogy emlékeztessem magam arra, hogy valamit tennem kell magamért!

Egy hónap múlva már megtudtam ölelni a lányom és hozzá tudtam bújni reggel az ágyban. Az első visszajelzés arról, hogy ezt tovább kell csinálnom! A napi edzésekkel az volt a célom, hogy a fizikumomat javítsam. Nem a fogyás, de azt hiszem ha fogyókúrának fogtam volna fel nem lett volna ilyen sikerem. Ezzel egy időben az étkezésemen is változtattam. Az alapanyagokra eddig is odafigyeltem, de most a bevitt kalóriát levittem 1000-re és a ch-t pedig 100 gr.Nem dolgozom nincs többre szükségem.

Két és fél hónap alatt 10 kg ment le rólam. Ekkor újabb problémával kerültem szembe, pajzsmirigy műtétre volt szükség. Miután kiderült nincs nagy baj megterveztem gyógyulásom. Furán hangzik, de azt vallom, hogy minden fejben dől el és fel kell készülni az ilyen helyzetekre. A műtét okozott lelki és fizikai fájdalmat is, de hamar túl lettem rajta. Ezt bizonyítja, hogy 10 nap múlva már zónáztam 🙂

A tíz nap valamelyikén akadtam rá Péntek Enikő Tornavideo.hu oldalára. Mohón néztem a kis videókat és olvastam a hozzászólásokat, Enikő tanácsait, mindent elolvastam hisz időm volt. De két hét múlva amikor sikerült egy kis zónát végrehajtani, nem volt megállás. 20 nap múlva már lefutottam a 7 km-es távomat az erdőben 🙂 Két hét alatt lement még 3 kg.

Megismerkedtem a Peak termékekkel is, mert edzés után éreztem, hogy valamire szükségem van. Valami hiányzik a szervezetemből. Enikő oldalán kialakult barátságoknak is köszönhetően elkezdtem a termékeket fogyasztani. Csak jót tudok mondani róluk. Meggyőzés képen leírom egy hónap alatt mennyit formálódtam Enikő edzései és a termékek hatására.

09.25. 10.31.
Kar 30 cm 27.5 cm
Has 89cm 86cm
Csípő 99cm 97cm
Comb 58cm 57cm
Vádli 37cm 36cm
Súly 63.2kg 62.3kg

Egyenlőre ezeket az adatokat tartom, még nyaralás alatt is odafigyelek arra mit eszem és a futócipőm mindig velem van. 🙂

Erika története

A történetem röviden:

2011 októberében kezdtem el rendszeresen zónázni és az edzéstervedet követve már néhány hónap után láttam a változást magamon.

Kerekebb popsi, formásabb hasam és combom lett és ezt az ismerőseim is észrevették 🙂

A táplálkozásomra is odafigyelek. Soha nem számoltam a kalóriákat, inkább kikísérleteztem önmagamon, hogy miből milyen mennyiséget fogyasszak.

Amit a te tornáid által kaptam az még ennél is több, mert mindig lelkesítőleg hatottak a kis tornavideók, így hétről hétre, napról napra azon kaptam magam, hogy teljesen átformálta a napjaimat a mozgás. Ma már így kezdem a napot, Veled tornázok minden reggel 🙂

A Zóna DVD-k hangulatát imádom, edzésanyagait kombinálom, hogy változatosak legyenek az edzéseim. Szeretném ezúton is megköszönni neked, hogy örömet, frissességet, sok sok lelkesítő tornát csempészel a napjaimba. 🙂 ) Mosolygós napot!:) Üdv, Erika

Kati története

Sziasztok! Az én sikersztorim egy évvel ezelőtt kezdődött, nyár végén.

Mindig sportoltam valamit, az iskolában majd az egyetemen is, jártam aerobik órákra, de sosem voltam kitartó, nem volt akaraterőm, így hamar kikopott ez az életemből.

Egy évvel ezelőtt véget ért egy kapcsolatom és egyedül maradtam, és hirtelen túl sok szabadidőm és unalmas estém lett. Minden este ott járt a fejemben a gondolat, hogy már megint a Facebook előtt ülök ahelyett, hogy mennék és végre tennék is valamit azért, hogy csinosabb és egészségesebb legyek.

Akkoriban elég gyakran volt sajnos herpeszem, szinte heti rendszerességgel és egy ismerősöm javasolta, hogy végezzek el egy 7 napos méregtelenítést. Nem hittem, hogy menni fog, mert sosem volt kitartásom ilyesmihez, ha a kajáról kellett lemondani, akkor meg pláne nem, de belevágtam. Legnagyobb meglepetésemre, simán végig csináltam, nagyon energikus lettem tőle, már az első két nap után éreztem magamon a változást és a sok folyadéktól látható jelei is lettek a pozitív változásnak. A herpesz elmúlt (azóta sem volt), az arcbőröm kitisztult, fogytam 4 kg-ot és sokkal jobban éreztem magam a bőrömben.

A kúra végén meghoztam a döntést: mostantól figyelek rá, hogy mit és mennyit teszem és ha már így teszek, ideje el kezdeni mozogni is. Egy kollégám tudta, hogy nem vagyok elégedett magammal és már jó ideje ültette a bogarat a fülembe, hogy menjek és fussak, nincs annál hatásosabb, ha fogyni akarok, de mindig tudtam kifogást.. aztán egy este rávettem magam… majd másnap és harmadnap is…. majd megszállottá váltam. 🙂 Nagyon gyorsan fejlődtem, sorban értek a sikerélmények, ez év áprilisában elindultam életem első futóversenyén, amelyen nagyon jól szerepeltem. A futás nem csak megmutatta nekem, hogy igenis van kitartásom és akaraterőm, de rengeteg barátot is szereztem általa. Azóta minden sport vonz, mindent kipróbálok, és minden nap edzek.

Futok, kondizok és járok Enikő élő Zóna edzéseire. 8 kg-ot fogytam, teljes életmódot váltottam, egészségesen táplálkozom és igyekszem megfertőzni ezzel a környezetemet is, mert én már tudom, érzem és szeretném ezt megmutatni másoknak is, hogy sosem késő és semmi sem lehetetlen! 🙂

Barbi története

Az első kép 2012 augusztusában készült, a második 2012 októberében.

Az én történetem akkor kezdődött, amikor rájöttem, hogy szülés után lefogyni bizony nem egyszerű dolog.:) 31 éves vagyok, két kisfiú édesanyja. 2 év korkülönbséggel születtek, így nem igazán volt időm lefogyni a második poronty megfoganása előtt.

Nagyon elkeseredtem, hogy most hány kiló is leszek. 78 kg-ról (63 kg voltam az első várandósságom előtt) 90 kg fölé híztam.

Valahogy a gyermekágy ideje alatt már több erőm volt és elkezdtem tornázgatni. Először csak napi 20 percet. Még nem Enikő tornáira, akkor még nem ismertem őt. Hamarosan napi 90 percet is bírtam tornázni. A picurkám ekkor még nagyon sokat aludt, a nagyobbik pedig mellettem autózott olyankor. 🙂 Megszokta, hogy anya bizony most tornázik.

2 hónap napi szintű torna után ráébredtem, hogy fogyogatok, de nem formálódom. Ekkor mondta egy ismerősöm, hogy az intervall edzés nagyon hatásos, Péntek Enikőt ajánlotta.

Egye fene, kipróbálom, gondoltam. Valamit kell mozogjak, mert már az is jó, hogy kikapcsolódhatom általa, ha meg izmosodom is.az szuper lesz! Feliratkoztam az edzéstervre és eleinte csak napi 20 perceket tornáztam, de most már ott tartok, hogy heti 5-6- szor zónázok. Fél év alatt fogytam 5 kg-t, derékból 6 cm-t fogytam, csípőből 5- t. Narancsbőröm eltűnt, sokkal feszesebbek az izmaim. A combom sokat formálódott és a karom is. Még szoptatok, így csak lassan fogyhatok, de nem adom fel! Ha már nem fogok szoptatni, jobban beindulok. Cél újra a 63 kg, amit kellő kitartással, mértékletes táplálkozással és persze Enikő szakértelmével, tornáival el is fogok érni!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam, mivel rettentő hatásosak az edzései és változatosak is! Nem lehet megunni. Eleinte nehéz kivitelezni egy-két gyakorlatot, de idővel belejön az ember. A táplálkozásra is fontos odafigyelni. Edzések után jöhet egy kis túró vagy hús. Vacsorára már nem eszem szénhidrátot. Valamint egy kismamánál nagyon lényeges, hogy a gyerekek ne érezzék kárát az anya nélkül töltött időnek, igyekszem az ő játék- (amikor jót játszanak magukban) vagy alvásidejükben tornázni, leginkább délelőtt, mert akkor jobban esik.

Úgy érzem megtaláltam Magyarország egyik legnagyobb -ha nem a legnagyobb- fitnesz edzőjét. Enikő kedvessége, jókedve, kiegyensúlyozottsága megragadott. Kívánom, hogy ti is fedezzétek fel a zónázás semmihez sem hasonlítható örömét és érjétek el a céljaitokat általa! Barbara

Hajni története

Szia Enikő! A siker amit elértem a tornának köszönhető!

Sokszor sokféleképpen próbáltam lefogyni, súlyt tartani. Mindenféle módszert kipróbáltam (káposzta leves, krumpli, tojás diéta, 90 napos, Aetkins, akupunktura, stb.) Ideig-óráig sikerült, de nem volt sosem tartós, mert csak a diétáról szólt, a mozgásról nem.

Már nagyon régóta kicsi adagokat ettem, de nem tudtam fogyni, ha egy kicsit lazábbra vettem a vacsit és a nasit, a duplája jött vissza. Nagyon nehéz volt ez így, s arra a következtetésre jutottam hogy: ez az egyenlet kétismeretlenes: az evés és a mozgás. Enni már nem tudtam kevesebbet, így is 1000-1200 kcal-t tartottam. Így a másik faktort változtattam meg.

Azt határoztam el, hogy 20 percet minden nap kell, hogy szánjak a saját egészségemre, helyettem nem vigyáz senki Rám.

Ha néha nehéz is elkezdeni, de az az érzés amit utána érzek nem cserélném el: MA IS MEGCSINÁLTAM !

Lassan elérem a kilóban kitűzött célomat, de még szeretnék formálódni, csinosodni, ebben segít nekem a három Zóna DVD, amit megrendeltem és amit rongyosra fogok használni.

Köszönöm, hogy együtt tornázhatok Veled, egy nehéz nap után lightosabban a Zóna 1-re, ha pedig kihívást szeretnék, akkor a Zóna Max-ot választom. Üdvözlettel: Horváthné Hajni

Kata története

Szia! Az én történetem az első gyerekem, Marci, megszületése után kezdődött, mindig sportos életet éltem, a terhesség alatt szinte nem is híztam.

Viszont a szoptatás első éve alatt felszedtem 25 kg -t.

Mivel Enikőt már ismertem a Fittmamablog indulásakor, egyértelmű volt, hogy az Ő tornáit fogom csinálni. Tornásztam a Fittmama dvd-re, jártam az élő kismama tornáira, közben megszületett a második gyerekünk is, Kristóf. Mikor már Kristóf is nagyobb lett, úgy éreztem ideje a komolyabb változtatásnak.

Elkezdtem a Zóna Edzéseket, amik máig nagy kedvenceim. Általában 20 perceket tornászom itthon hetente 6-szor, mert két gyerek mellett ennyire van időm és hetente legalább egyszer elmegyek élő Zóna edzésre.

Elhagytam a cukrot és a fehér lisztet, ezen kívül vacsorára mindig Peak fehérjét iszom. Az elmúlt egy évben 18 kg -t fogytam. Szeretnék még párat, de nagyrészt Enikőnek köszönhetően, sokkal formásabb, magabiztosabb és boldogabb vagyok! 🙂 Köszi és puszi!

Anita története

Kedves Enikő, Zónázók! Az én történetem talán jó példa lesz arra, hogy bárkinek sikerülhet egy egészségesebb, fitt külsőt elérni.

Gyerekkorom óta túlsúllyal küzdö(tte)m, a környezetemtől is mindig azt hallottam, hogy “te ilyen alkat vagy, xy-ra ütöttél”, “fogadd el, széles a csípőd, erősek a csontjaid”.

Túlsúllyal lettem állapotos, sajnos a terhesség alatt is sokat híztam, majd pajzsmirigybeteg lettem. Aztán történt az életemben egy nagyon megrázó, tragikus esemény, mely rádöbbentett sok mindenre. Akkor tűztem ki magam elé nagyobb célokat, és az egyik közülük az volt, hogy most lefogyok.

Időközben rendeződött a betegségem is. Elkezdtem odafigyelni az étkezésemre, és mozogni otthon dvd-re, de sajnos ekkor még nem hallottam Péntek Enikőről. Ez 2011. augusztusában volt. Az életmódrendszer és mozgásanyag melyet követtem, számomra nem bizonyult megfelelőnek, mert a hónapok teltek, de a fogyás nem akart beindulni. Nagyon sokszor voltak mélypontjaim, mindig attól rettegtem, hogy visszatért a betegségem, és azért nem változom, úgy éreztem semmi értelme annak, amit csinálok, néha már majdnem feladtam, de ilyenkor a céljaimra gondoltam és mentem tovább.

Aztán 2012. júliusában eldöntöttem, hogy más módszert választok, ugyanis a súlyom ugyanannyi volt, mint 2011. augusztusában és sajnos a ruhaméretem sem változott. Elkezdtem mozgásanyagok után kutatni az interneten, pontosan emlékszem azt írtam be a google-be, hogy otthoni kardió, a kereső kidobott egy szuper kis Kardio intervallum elnevezésű videót, és hát így találtam rá Péntek Enikőre. 🙂 Azonnal megcsináltam az intervallum edzést, és nagyon tetszett, folyt rólam a víz, kihívás volt, szuperul éreztem magam edzés közben és után is. Beleszerettem ebbe a mozgásformába! Még aznap, éjszakába nyúlóan végigtanulmányoztam az egész Tornavideo.hu oldalt.

Eleinte magamtól válogattam össze a videókat, majd feliratkoztam az ingyenes edzéstervre. Kemény volt, de nagyon szerettem csinálni, és végre elindult lefelé a súlyom. 8 kg mínuszt a kisvideóknak köszönhetek, majd megvettem a Zóna 2 DVD-t. Most már váltogatom a Zóna MAX-szal. Összességében ezidáig 13 kg-ot fogytam, de ami a fantasztikus, hogy sok-sok centiméternek inthettem búcsút, a testem izmosabb, tónusosabb, szinte napról napra változom.

A jelenlegi állapotom természetesen még nem a végcél, de úgy érzem, hogy most tökéletes úton vagyok ahhoz, hogy elérjem azt a külsőt amit szeretnék.

Enikő! Nagyon köszönöm Neked! Hálás vagyok a munkádért, amivel ennyire hatékony mozgásanyagokat hozol létre számunkra!

Azoknak a leendő Zónázóknak pedig akik egyenlőre csak fontolgatják, hogy bele vágjanak-e, azt üzenem, hogy egy percet se habozzatok, lehet hogy eleinte nehéz lesz, de csodálatos érzés átlépni a saját határaidat, és naponta szembesülni a tükörben a változással! Még egyszer köszönöm Enikő! B. Anita

Edit története

Szia Enikő! Márciusban írtam neked utoljára, amikor meghirdetted a Sikersztoris akciódat!

Szeretném megmutatni, hogy az elmúlt 6 hónap alatt mennyit változtam NEKED és a ZÓNÁZÁSNAK köszönhetően!!!

Március óta töretlenül folytatom a tornát, hol a haladó edzésterv, hol pedig a nyeremény Zóna 2 DVD segítségével! Egyszerűen imádom, a rabja lettem!

2008 és 2011 között már egy pár kilót sikerült leadni csak azzal, hogy este 6 után nem ettem, de tényleg az volt a legelső lépés, hogy 2011 szeptember körül a lehető legminimálisabbra csökkentettem a cukor és fehér liszt fogyasztását.

December 27-én kezdtem tornázni, akkor 84-85 kg körül voltam. Februárra sikerült 74-75 kg-ra fogyni. Ekkor kezdtem el a haladó edzéstervet követni, illetve miután megérkezett a Zóna 2, egyre többször mozogtam arra.

Nyáron folyamatosan edzettem, egy napot sem hagytam ki. Mikor állásinterjúra kellett felutaznom Budapestre, inkább felkeltem korábban, csak ki ne maradjon az edzés 🙂

Volt egy célom, amit kitűztem magam elé, és sikerült is elérnem!!! Augusztus 24-re, a 25. születésnapomra szerettem volna 70 kg lenni. Lassan, de biztosan, meg is valósítottam! Így újabb célokat találtam, hogy a kellő motiváció meglegyen! 🙂 Mostanra sikerült 64-65 kg-ra fogyni a 169 cm-es magasságomhoz.

A családom és a barátaim szerint kivirultam, és nemcsak 20 kilót fogytam, hanem 20 évet fiatalodtam 🙂 Most már arra biztatnak, hogy ne fogyjak tovább. És én is inkább csak alakulni szeretnék. Természetesen Zónázással 😉

Nagyon szépen köszönöm, hogy mindig szuper gyakorlatsorokat töltesz fel és folyamatosan támogatsz minket, Zónázókat! Remélem hamarosan egy élő Zóna edzésen tornázhatok majd Veled és a többiekkel! Egyszóval: Köszönöm Enikő! 🙂 Szabó Edit

Kata története

Sziasztok! Én is beállok a sorba, megosztom veletek a sikeremet.

Nagyon röviden szeretném leírni történetem. Két gyermekem van 3 és fél éves kisfiam és egy 11 hónapos kislányom. Az első terhességem után nagyon meghíztam fél éves volt a fiam ,mikor elkezdtem odafigyelni az ételre és mozogtam is.

Eleinte kevesebbet, majd szép fokozatosan többet és többet, elkezdtem futni is. Lányom születése után, már hamarabb neki láttam a tornának, kicsit kevesebbet kellett leadnom. Hamar vissza is nyertem szülés előtti súlyom, ami jó is lett volna, csak már többet szerettem volna,formásodni izmosodni.

Nagyon megtetszett Enikő tornája, hogy otthon is gyerekek mellett tudtam tornázni és nem utolsó sorban, hogy izmosodtam, formálódtam általa és formálódom azóta is. Nagyon szeretem a tornáit!

Röviden ennyi, hiszem, hogy mindenki meg tudja csinálni, egy kis lemondással persze jár, pl., hogy nem eszem minden nap hamburgert vagy cukros, fehér lisztes süteményt ,de megéri, hogy ne azt lássam a tükörben, hogy itt-ott kitüremkedik valami és hogy két gyerekkel a strandon büszkén mehessek végig és nem utolsó sorban, hogy a párom is büszke legyen rám!

Köszönöm, hogy megoszthattam. Mindenkinek kívánom, hogy teljesüljenek az álmai! Erika

Évi története

Kedves Enikő! Szeretnék mindent megköszönni, szeptemberben kezdtem tornázni és 27 kilót nyomtam le eddig a segítségeddel.

Már látszanak a vonalak a hasamon, amiből majd a kockák lesznek ;D

A sztorim nagyjából a szokásos. A szülinapomon készült képeken láttam meg szeptemberben, hogy mennyire rosszul nézek ki, aztán egy esküvőre nem tudtam felöltözni úgy, hogy tetszek is magamnak.

A két gyerekem születése előtt 42-es méretet hordtam, aztán az említett esküvőre 52-es kosztümöt kellett vásárolnom. Ezt elégeltem meg (10 év után) annyira, hogy a születésnapomat követő második napon elkezdtem tornázni, és elhagyni a cukrot, kenyeret az étrendből, valamint hat óra után nem enni semmit.

Mint gondolom mindenki, aki súlyfelesleggel küzd, én sem bírtam szusszal a hosszú, alakformálást szolgáló gyakorlatokat. Így olyasmi után kezdtem keresgélni, ami rövidebb, intenzívebb, a zsír égetését szolgáló gyakorlatokat tartalmazó program. Így találtam a tornavideo.hu-ra.

Feliratkoztam a levelező listára is, de nem mélyedtem bele különösebben a témába, mentem érzés szerint és összeválogattam egy sorozatot, amit minden nap megcsinálok (jó mondjuk hetente kétszer bliccelek kb.)

Így nyomtam le eddig 27 kilót. A nadrág méretem megint 42, felsőből 44-est kell vásárolnom, de dolgozom tovább.

Mindent köszi és kitartás mindenkinek, aki most kezdi. Meg lehet csinálni, de tényleg! Minden jót kívánok! Évi

Nelly története

Kedves Enikő, Nagyon szeretném megköszönni amit értem teszel. El is magyarázom miért.

24 éves testnevelő edző diplomával rendelkező lány vagyok. Világ életemben sportoltam: 10 évig triatlon, duatlon, úszás atlétika, majd jött a kézilabda, röplabda, azután szertorna végig a fősuli végéig (persze mind versenyszerűen).

Diploma után Németországba mentem nyelvet tanulni és sportnapközit vezettem délutánonként. Táncoltunk, aerobikoztunk, kosaraztunk, úsztunk a gyerekekkel. Imádtam! Aztán lejárt az egy éves szerződésem, hazajöttem és itthon kaptam egy Isteni ajánlatot egy Balatoni vitorlás cégnél. De a főnökasszony ármánykodása és egyéb tényezők sajnos kikészítettek, úgyhogy jobbnak láttam felmondani.

Azóta nem tudtam elhelyezkedni sehol és teljesen elhagytam magam. A magam 164 centiéhez 63 kg-ot nyomtam. Tudom, hogy ennél vannak rosszabbak is, de tudod nem voltam hozzászokva. Olyan február környékén azt mondtam, elég! Akkor találtalak meg téged! 🙂 ))

Először csak szemezgettem a videóid közül, majd regisztráltam az edzéstervre. Meg kell mondjam őszintén IMÁDOM. Bár munka még mindig nincs kilátásban, azért már nem vagyok annyira elkeseredve.

Minden nap amikor csak tehetem, veled tornázok. A reggeli kávém után te vagy a következő programom. Egyes gyakorlatoknál eszembe jutnak régi atlétikás edzések is. 🙂

Most 58kg vagyok és szépen leszálkásodtam. Gyönyörű kockás has és a felsőtestem is visszanyerte szépen kidolgozott vonalait. A fenekem és a combom is szép tónust kapott. Büszke vagyok magamra, mint régen. És ezt most neked köszönhetem!

Minden nap egy új értelmet kapott, hiszen izgalommal várom a következő edzést. (mint a gyerekek a kindertojásban az ajándéknak, úgy örülök én is a napi edzéseknek! 🙂 )))) Ezt meg kell ezt osztanom veled, hiszen ennek a pozitív iránynak te vagy az okozója. Köszönöm, hogy vagy nekem!!! 🙂 Üdvözlettel: Nelly

Anna története

Kedves Enikő! Igazából példával szeretnék szolgálni azok számára, akik keresik a kifogásokat, miért ne mozogjanak.

Ahogy a képeken is látszik, van egy vágás a hasamon, ami 2 műtét következménye, az egyik gyomordaganat miatti gyomorcsonkolás..ami 2 éve volt, de még most is érzem a hatását.

De mindez nem befolyásolt soha sportos életmódomban. Sőt, jó pár éve mozgok már rendszeresen, főleg itthon, rengeteg torna-DVD-m van. Viszont egyikkel sem értem el olyan hatást, mint a Te tornáiddal!

Az első kép január elején készült, a második pedig mostanában. Szereztem be tárcsás súlyzókat és főleg ezzel edzem, heti 1-2x pedig kardiózom.

Igyekszem tápláló ételeket főzni, és sokszor keveset enni. Már a férjem is észrevette, hogy keményebb a fenekem 😀 ami nála nagy szó.

Persze remélem ez még nem a vége, próbálok fokozatosan emelni a súlyokon és még több izmot szedni magamra, ha már másképp nem tudok hízni 🙂 persze szebb és egészségesebb is, ha izmot szedünk fel, mint ha zsírt:)

Szóval hajrá mindenki, a sport kitartóvá, egészségessé, széppé, kiegyensúlyozottá tesz! Köszönöm Enikő mindenki nevében, hogy vagy nekünk, Te vagy a példaképem! puszi: Anna

Éva története

Sziasztok! Évi vagyok, 28 éves, kozmetikus, de elsősorban anyuka.

Így, az utolsó pillanatban úgy döntöttem, én is megosztom veletek eddigi élményeimet fogyásommal kapcsolatban. Bár még messze nem értem el az áhított súlyt, de rajta vagyok.

Hozzáteszem, az a típusú ember vagyok, aki egy pohár víztől is hízik 🙁 Mindig is problémám volt a súlyommal. Ha feljön pár kiló azonnal a derék és hasi tájékra megy. Szép úszógumim lesz. És sajnos lett is.

Egyrészt imádom anyósom főztjét, másrészről a terhességem alatt, több mint 20 kilót szedtem fel, aminek nagy része rajtam is maradt. Az első kép 2011 nyarán készült, ott kb. 75 kilós lehettem.

A Zónázást idén év elején kezdtem el. Akkor kb. 71 kilós voltam. Jelenleg, 65 kiló vagyok, de nagyon szeretnék 60 kilóra lemenni. A Zónázás mellett nagyon szigorú diétát tartok. Nem eszem semmilyen péksüteményt és fehér lisztes dolgot. Teljes kiőrlésű abonettet szoktam enni, de azt is csak délelőtt.

A szénhidrátos ételeket délelőtt, vagy max. ebédre, délután és este pedig csak fehérje és zöldség. Nem mondom, néha bűnözök én is egy kicsit, de tudni kell hol a határ 🙂

Egy héten minimum 5 napot tornázom, de van, hogy többet. Ez persze valamikor csak 20 perc. Én sem vagyok Terminátor és a kisfiam is nagyon sokszor leszív energiával. Van, hogy ketten tornázunk és elbohóckodjuk az egészet 🙂

Általában akkor edzem, amikor ő délben alszik. Edzések után megiszom egy adag fincsi csokis fehérjét. Ez utána mindig nagyon jól esik, és feldob energiával. Végre itt a jó idő is, úgyhogy elővettem a biciklit és szinte minden nap tekerek egy kicsit.

Van úgy, hogy stagnál a súlyunk, de kitartással és odafigyeléssel sikerülni fog a kitűzött cél elérése. Ezt tudom! 🙂 Sok sikert kívánok minden edzéstársnak. Kinek a fogyáshoz, kinek az erősítéshez. A cél egy és ugyan az: szépek, izmosak, egészségesek és fittek legyünk 🙂 Üdv mindenkinek: Évi!

Zsófi története

Ez lenne az én story-m 🙂

Én mindig is magamnak állítottam össze valamilyen tornagyakorlatokat, azokból, amiket már ismertem és úgy gondoltam, hogy hatásosak a számomra.

Ha épp felszedtem pár kilót, akkor mindig elhatároztam, hogy jó, újra elkezdek rendszeresen edzeni és ilyenkor általában otthon kigondoltam egy feladatsort, amit megfelelőnek éreztem a célom eléréséhez. Általában működött is, csak sokszor már pár nap után éreztem, hogy még több jó feladatot tudok és még bírnám is, ezért aztán kiegészítettem az addigi “edzéstervemet”.

A vége persze általában az lett, hogy elég hosszúra nyúltak a tornák és amikor már elértem a célom, abba is hagytam őket. Nemrég rákerestem a neten, hogy milyen hatásos és gyors zsírégető tornavideók/tornagyakorlatok vannak, hátha találok valami újat. Ekkor leltem rá Enikő egyik cikkére, aztán ott ragadtam az oldalon.

Megnéztem rengeteg videót, elolvastam szinte az összes cikket és elkezdtem rájuk tornázni. Nagyrészt intervallum videókat választottam, de nagyon tetszenek az erősítő videók is.

Nincs 1 hónapja, hogy csak heti 3-5x tornázok, mikor, hogy van rá időm és mosolyogva leadtam közben 3 kilót. Olvasva a többiek eredményeit, azt hiszem, most rögtön feliratkozom a havi edzéstervre!

Eddig úgy voltam vele, hogy mivel nem vagyok igazán az az előírásokat betartó fajta, fölösleges lenne kérnem ilyen hírlevelet, de látva most, hogy ennyien tornáztok “együtt” meghozta a kedvem, úgyhogy mától én is csatlakozom a csapathoz 🙂 ! Zsófi

Csilla története

Kedves Enikő! Hát az én sztorim remélem még nem befejezett, mivel a fogyási és formálódási folyamat Neked köszönhetően beindult nálam és remélem, hogy még folytatódni is fog. 🙂

Lassan 30 éves leszek, de mióta az eszemet tudom nem vagyok kibékülve az alakommal és mindig fogyókúrázom – több-kevesebb sikerrel.

Hidd el, én tényleg MINDENT kipróbáltam! Elkezdve a különféle fogyasztó teákon/tablettákon keresztül, a tojás- ill. káposztaleves kúrán át, a koplalásig megvolt minden.

Volt amelyiktől fogytam – majd persze visszahíztam (“éljen” a yo-yo.), volt amelyiktől rosszul lettem. 🙁 A sport soha nem volt az erősségem. Illetve a RENDSZERES sport.

Igen, tudom: Lusta vagyok. 🙂 De a másik ok az volt, hogy nem találtam olyan sportot, amit rendszeresen tudnék űzni anélkül, hogy egy idő után ne unjam meg és hogy mindig tudjak benne élvezetet találni. Gimis koromban ott volt a röplabda, de azóta semmi.

Próbáltam edzőtermeket, különböző aerobik órákat, spinninget. Mindegyiket élveztem. Egy darabig. De mindig az lett a vége, hogy egy idő után abbahagytam. Elsősorban drága Eszti barátnőmnek hála, hogy megtaláltam a Zóna-edzést!

2011.őszén Ő szólt nekem, hogy indítasz Zóna-edzés órát. Ő már fel volt iratkozva az online edzésprogramodra és nagyon dicsérte. Rábeszélt, hogy menjek el Vele a csütörtöki órádra.

Hát nagyon örülök, hogy úgy döntöttem, kipróbálom! 🙂 Az edzések nagyon jók!! Egyáltalán nem egyhangúak, nagyon jó a hangulat, nagyon változatosak, kemények és ami a legfontosabb: rendkívül hatásosak!

Természetesen Eszti barátnőmmel azóta is “törzstagok” vagyunk a csütörtöki óráidon. Sajnos a hétfőire nem tudok járni, mert nem érek oda a munkából. 🙁

Nálam kilóban a változás “csak” 5 kiló (még minimum ennyit szeretnék leadni), de iszonyú sokat formálódtam és ami a lelkemnek a legfontosabb: rengeteg bókot kapok családtól, barátoktól és ismerősöktől, hogy mennyire “jól nézek ki”. 🙂 Sokan kérdezik, hogy hogy csináltam. Persze mindenkinek reklámozom is a módszeredet Enikő. 🙂

Anyukámnak és nagynénémnek például Zóna DVD-t vettem karácsonyra – Nagy sikere volt! 🙂 Összegezve: NAGYON köszönök Neked mindent, amit értünk teszel – a kitartásodat és a lelkesedésedet, ami erőt ad és a jó hangulatú, szuper edzéseket! Enikő: Mindent köszi! Lányok/Fiúk: Hajrá! 🙂 Csilla

Panka történeteSziasztok! Számomra a lelkesedésem visszaszerzése jelentette a sikert!

Én gyerekkoromban sokat edzettem, aztán amikor abbahagytam a versenyszerű sportot, sajnos elkezdtek feljönni a plusz kilók.

Időről-időre próbáltam ezeket hol fogyókúrával, hol edzéssel leadni, ami általában sikerült is, de, amint abbahagytam, ahogy ez lenni szokott, vissza is jöttek, kamatostól vagy anélkül, de sajnos ott voltak. Úgyhogy azt is persze csináltam hónapokig, vagy volt, hogy naponta tekertem a szobabiciklin vagy sífutón 1 órát 1,5 évig, de aztán elszállt a lelkesedés, amikor már nem változott igazán semmi látványosan.

Viszont, mivel legalább az elején hatásosak voltak, ezért a szülésem után is ezekkel próbálkoztam, persze szigorúan annyit, amennyit szoptatás mellett is lehetett csinálni. Aztán megint jött egy nehezebb időszak és ismét nem csináltam semmit és úgy éreztem, hogy se energiám, se időm nincs ezekre a hosszabb edzésekre.

Majd jött a tornavideo.hu. Az ottani videók változatossága és Enikő jókedve a tornák alatt meghozta az enyémet is és én is úgy gondoltam, hogy ennyi még nekem is belefér, ha nem is mindig minden nap, de minden másnap biztosan. Így aztán újra elkezdtem edzeni és nagyon szeretem.

Levezetem a feszültséget és feltölt energiával, nem is beszélve arról, hogy újra kezdenek megjelenni az izmaim és nem csak lötyög a bőr a combomon 🙂

Eleinte csak nézegettem, ízlelgettem az oldalt, aztán fokozatosan kezdtem el tornázni rá. Most már az edzésterv szerint tornázom kb. 1 hónapja és terveim szerint még akkor sem hagyom abba, amikor elértem az általam vágyott alakot!

Azt hiszem, sokak nevében mondhatom, hogy köszönjük Enikő! Panka 🙂

Livi története

Hosszú-hosszú ideig 60-62 kg között mozogtam, egyetem alatt nem volt sok időm magamra, aztán a munka miatt.

Nem voltam ugyan kövér, 164 cm vagyok, de nem voltam sportos, kezdett narancsbőrös lenni a combom.

2010. decemberében született meg kisfiam, szülés után 64 kg-m voltam sokáig. Kb 6 hónapos lehetett a kisfiam, amikor rátaláltam Enikőre, pikk-pakk lement a 4 kg, aztán költözködés, lakberendezés, kert miatt elmaradtak a tornáim.

Karácsony után jött az újabb kattanás, izmosodni szeretnék, olyan alakot, ami még talán sosem volt, mire jön a kistesó. 6 hét alatt lement 3 kg, kezdenek látszani az izmaim, eltűnt a narancsbőr.

Most már a mindennapjaim részévé vált az Enikővel való tornázás. Nagyon tetszik ez az életforma!

Köszönöm Enikő, hogy vagy nekünk!

Ui:Olyan jó lenne élőben is tornázni Veled, de Budapest messze van, viszont Veszprém közel lenne hozzám:)))

Ági története

Helló Mindenki! Nekem is a fittmamablogon lévő videókkal kezdődött minden.

Nagyon megtetszett, ahogy Enikő ösztönözte már a kismamákat a terhesség alatti mértékletes tornára!

Szülés után ugyan nem voltak nagy súlyfeleslegeim, csak pár kiló, de valahogy nálam a gondok a szoptatás alatt kezdődtek. Bár azt mondják, hogy szoptatás alatt mindenki fogy, velem nem így történt. Sajnos akkor felszedtem vagy 6-7 kilót, így viszont már 8-9 pluszban voltam.

Elkezdtem hát tornázni újra rendszeresen. Sok lendületet kaptam a fittmamablog.hu-ról, bár az étkezéssel nem igazán foglalkoztam. Viszont, amikor láttam, hogy ugyan sikerült leadnom pár kilót és kicsit formálódtam is, valahogy mégsem volt az igazi, akkor rukkolt elő Enikő az új oldallal, aminek baromira örültem!

Új videók, pár étkezéssel kapcsolatos tanács, és belevágtam. Elkezdtem az edzésterveket és azóta a rabja vagyok.

Hétvégente olyan, mintha nem is 2 napot hagynék ki, hanem legalább 1 hetet, annyira hiányzik a torna (persze ezt a kirándulásokkal, közös sétákkal enyhítem).

Beütemeztem reggelre és szuper érzés, hogy már legkésőbb 9-re meg is csináltam az aznapi edzésemet mindennel együtt. 64-ről indultam a 173 cm-hez, erre jött rá az a 6-7 kiló és most 62kg vagyok. Imádom, hogy végre 100%-kal várom a nyarat és nem azon izgulok, hogy ha elmennénk valahova nyaralni, akkor hogy fogok mutatni fürdőruhában 🙂 !!

Csatlakozva pár előttem szólóhoz, inkább maradnék inkognítóban 😉 ezért képet nem csatolok. Aki már elérte, amit szeretne, annak nagyon gratulálok, a többieknek meg kitartás, itt biztosan sikerülni fog! Ági

Erika története

Szia Enikő! Én nem annyira a fogyásom sikertörténetét osztanám meg veled, hanem azt, hogyan formálódtam napról-napra a tornáiddal.

Múlt év októberében kezdtem el a tornát veled és az edzéstervedet követve már egy hónap után láttam a változást magamon. Kerekebb popsi, formásabb has és combom lett, és ezt az ismerőseim is észrevették:-)

Amit a te tornáid által kaptam az még ennél is több, mert mindig lelkesítőleg hatottak a kis tornavideók hetente és a hasznos cikkekből is sokat “okosodtam”, így hétről-hétre, napról-napra azon kaptam magam, hogy teljesen átformálta a napjaimat a mozgás.

Ma már így kezdem a napot, Veled tornázok minden reggel:-) Nemrég beszereztem a Zóna edzés DVD-t is, amivel tovább színesítem az edzéseimet. Szeretném ezúton is megköszönni neked, hogy örömet, frissességet, sok-sok lelkesítő tornát csempészel a napjaimba. 🙂 )

Kívánok Neked sok sikert a jövőben is!! Egy lelkes rajongód: Erika

Edit története

Szia Enikő! Szeretném megköszönni a munkádat! Azt, hogy hétről-hétre új videókat töltesz fel és ezzel újabb és újabb kihívások elé állítasz minket.

Korábban nem mozogtam, illetve csak nagyon keveset. Leginkább nagyokat sétáltunk barátnőimmel és közben csevegtünk. De én nem voltam elégedett magammal.

2008 környékén bevezettem az étkezésembe, hogy este 6 után már nem eszem, ekkor kezdett a testem alakulni. De sajnos a mozgásra továbbra sem tudtam rávenni magam. Kifogásként azt hoztam fel, hogy 6 éven keresztül gyógytornáztam a hanyag tartásom miatt, így a középiskolában felmentést kaptam a tesi alól. Így elkényelmesedtem.

Az egyetemen kötelező volt a testnevelés BA szakon 2 félévben, MA szakon pedig 1 félévben. Félve, de az aerobikot választottam. Az első órák nagyon húzósak voltak, de egyre jobban megszerettem. Azonban a kezemet nem nagyon bírtam/bírom terhelni, mert ínhüvelygyulladásom van, így a fekvőtámaszos, kéztámaszos feladatokkal meggyűlt a bajom.

A “cukormentes, fehér liszt mennyiségét a lehető legkevesebbre csökkentős” tudatos táplálkozást 2011 októberében kezdtem. A teából, kávéból egyik napról a másikra elhagytam a cukrot. Ha édességet ettem/eszem, csak délelőttre korlátozom. De igyekszem nem elcsábulni. 🙂

A tornát 2011. december 27-én kezdtem, azóta a Te edzésterved szerint mozgok. Rendszerint megcsinálom a kezdő edzéstervet és ha érzek magamban még kellő energiát, a haladó terv második feladatát is elvégzem. Sőt a héten életem első futását is letudtam! 84-85 kg-ról indultam decemberben, mostanra 75-76 kg között vagyok, de ez még nem a vége!

Próbálom nem a mérleg szerint figyelni a fogyást, hanem arra koncentrálok, hogy a ruháim kezdenek nagyok lenni rám 😀

Nem adom fel, folytatom tovább a mozgást és az étkezésre is odafigyelek!! Köszönöm Enikő, hogy segítettél elindulni ezen az úton! Üdvözlettel: Edit

Ági története

Sziasztok! Ági vagyok, 23 éves. Az én történetem nem a fogyással, hanem az alakformálással kapcsolatos.

Bár időnként előfordultak kisebb szünetek, de a mozgás mindig is fontos szerepet töltött be az életemben. Igyekeztem több dologba is belekóstolni: úszás, ritmikus sportgimnasztika, tánc, majd jött az aerobik.

Utóbbira kezdetben eljártam, de már jó ideje – körülbelül 2,5 éve – itthon tornázom. Nekem ez teljesen bevált, hiszen akkor kezdek neki a mozgásnak amikor kedvem van vagy ráérek, szerencsére nem jellemző, hogy elbliccelem.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy több edző dvd-jét is kipróbáltam több-kevesebb sikerrel. Bár az alakommal sosem voltak nagy problémáim, hiszen mindig is vékony voltam (a karom például túlságosan is, lásd előtte fotó), de a hasammal sosem voltam kibékülve. Az edzések hatására ugyan formálódott, de az igazitól még nagyon messze állt.

Van egy (tornával kapcsolatos) fórum, melynek régóta a tagja vagyok, ott találkoztam először Enikő nevével. Éppen arról volt szó, hogy a többiekkel együtt szükségünk volt valamilyen új edzésre, ami ismét kihívást jelenthet. Ekkor az egyik virtuális ismerősöm Enikőt ajánlotta. Szégyellem bevallani, de egészen addig nem is találkoztam a nevével. Megkerestem az oldalát és teljesen lekötötte a figyelmemet.

Nagyon szimpatikusnak találtam, láttam a videókat, a különböző témájú cikkeket. Hamarosan pedig már nem csak néztem, de ki is próbáltam a tornáit. (Nagyon tetszettek, az “Ugrásra fel” kardió például napokig tartó izomlázat okozott.)

Ezek után feliratkoztam a havi edzéstervre is, illetve megrendeltem Enikő Zóna edzés c. dvd-jét, biztos ami biztos alapon. 🙂 Miután megérkezett, már arra kezdtem el tornázni és jelenleg is a hozzá ajánlott 4. edzéstervet csinálom (heti 5 alkalommal). Az eredmény? Izmosabb kar és comb, keményebb popsi, laposabb has. Jól hangzik, ugye? 🙂

Az étkezést nem veszem túl szigorúan, napi 5-6 alkalommal eszem keveset. Az edzések napján viszont a fehérjeturmixok fogyasztására mindig odafigyelek. Elégedett vagyok a jelenlegi alakommal, már csak apró változtatásokat szeretnék: még több izmot felszedni, illetve a hasamra kockákat “faragni”. 🙂

Hála Enikőnek biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog! Nagyon várom az új dvd-t!!! Mindenkinek sok sikert kívánok ahhoz, hogy elérje a kitűzött célt! Üdvözlettel: Ági

Erika története

Sziasztok! Az én történetem nem olyan hosszú.

Sok evéssel, kevés mozgással (mondhatni mozgás nélkül 😉 ) sikerült a főiskolai évek alatt plusz 20 kilót felszedni sajnos. A kezdeti 60 kilómból 85 lett, mire végeztem a sulival. Miután mérlegre álltam, eldöntöttem, hogy kevesebbet eszek, aminek hatására (csak még egy utolsó falat, most még igazán jóllakok) még feljött három kiló.

Ezután döntöttem, hogy így nem mehet tovább. Igazából senki nem bántott a kilók miatt, párom sem nézett rám máshogy, de a tükörből egy kiábrándító változatom nézett vissza. Pláne, ha elővettem az előző évi felsőimet.

Néhány óráig kerestem a neten valami lehetőséget, amivel otthon is tornázhatok (mivel kisvárosban élek, a legközelebbi aerobik lehetőség 1 óra autózásnyira van). Ekkor találtam az oldaladra. 🙂

Mivel nem tornáztam sohasem rendszeresen (max általánosban, hisz ott muszáj volt), igyekeztem a legkönnyebb gyakorlatokat kikeresni. Nagyon rosszul mentek, nem tagadom, de az volt bennem, hogy csak azért is megcsinálom. Olyan jó érzés volt, mikor először sikerült végigcsinálni a “Hasazás labdával” edzést. 🙂

Az első tornák után többet mutatott a mérleg (de ezzel könnyen voltam, hisz az izom nehezebb mint a zsír 😉 ). A torna mellett az étkezésre is igyekszem odafigyelni, kevesebbet eszem (pláne egy izzasztó torna után, el is megy a kedvem az evéstől 😉 ). Édesség-evés-mániámra kipróbáltam azt, hogy c-vitamint eszek minden nap, és így tényleg kevésbé kívánom a csokit (így ezt ajánlom minden sorstársamnak).

Mára sikerült 6 kilót leadnom a feleslegemből, ami ugyan még mindig nem elég, de észrevehető. Ismerősök is néznek rám furcsállva, h mit csináltam, hogy fogytam. 🙂

Maga a torna is önbizalom növelő számomra, hisz minden torna után érzem, h meg tudtam csinálni, ügyes vagyok, de az ismerősök elismerése is nagyon jól esett. 😀 Bár még van “leadni-valóm”, azért ez a pár kiló is jó kezdés szerintem. (Pláne, ha hozzávesszük, hogy január közepe után kezdtem igazán tornázni 😉 )

A tornák terén még erősen küzdök az intervallum edzésekkel, de nem bánom, hisz így a kitartásom is fejlődik. Kezdő tornázóknak nagyon tudom ajánlani ezeket a tornákat, hisz a szobában “elbújva” kedvenc zenéinket betéve nagyon jól esik egy kis torna, és higgyétek el, látszani fog néhány hét alatt az eredmény. (Centikben is érdemes mérni, hiszen az első néhány napban a mérleg hazudik.)

A mozgástól pedig még a kedvünk is jobb lesz, nehezebben hoznak ki a sodrunkból. 😉 Hajrá lányok-fiúk!!! Erika

Adrienn története

Kedves Enikő, kedves mindenki! 19 éves vagyok, mint biztosan sokan, én is már kisgyerek korom óta küzdök a kilókkal és súlyommal.

3 évvel ezelőtt elhatároztam, hogy lefogyok, mert elegem lett abból, hogy mindig azt hallottam, hogy “aranyos, de nagyon dundi”.

Akkor voltam 91 KG a 179 cm-es magasságomhoz, így elég nagy darab voltam. Az első lépés az volt, hogy az édességeket teljesen száműztem az életemből, és elkezdtem 6 után nem enni. Ekkor le is ment egy 5 KG, de így is elég testes voltam és puha.

Ez így ment sokáig, a fogyás stagnált. 2 évvel ezelőtt találtam rá a tornavideo.hu-ra és akkor kezdtem el, először csak a legegyszerűbb programokat csinálni két naponta. Egyre jobban és könnyebben ment, már nem kellett egy órán át rábeszélnem magam, hogy tornázzak :).

Ebben az évben januárban, úgy gondoltam bátrabb leszek és erősebbre vettem a tempót, feliratkoztam az edzéstervre és naponta megcsinálok egy intervallum edzést és előtte még kocogok a lakásban 10 percet és utána nyújtok. Az étrendemen is újra változtattam, nagyon sok vizet iszom, megpróbálok mindig azonos időben, naponta 5X enni és sok zöldséget és gyümölcsöt és azóta meg is tanultam magamnak elkészíteni néhány nagyon finom és egészséges ételt is, amit szívesen, bűntudat nélkül fogyasztok! 🙂

Az utóbbi 3 hónapban sikerült már csak 2 KG-ra kerülnöm a kitűzött célomtól a 65 KG-tól, most 67 KG vagyok, de nagyon örülök, mert nagyon sokat izmosodtam, és sikerült egy teljesen új, egészséges életvitelt kialakítanom és most már a mozgás egy napi rutinná, életem részévé és szórakozássá vált.

Még mindig nem vagyok elégedett teljesen, de remélem sikerül még az a két kg 🙂 Így nagyon hálás vagyok, hogy létrehoztad ezt az oldalt és megtaláltam, mert nagyon sokat segítettél! ( az első kép 2009-ben készült rólam, a második pedig 2 hónapja).

Mindenkinek további sok sikert és kitartást! üdv, Adri

Ági története

Kedves Enikő és kedves Mindenki!

Az idei év elején ráálltam a mérlegre, ami szerencsére sokkal többet nem mutatott, mint 1 évvel előtte, viszont a formáim kicsit elzsírosodtak, vagy mi is erre a jó kifejezés :).

Tehát az én célom az lett, hogy kicsit feszesebb legyek. Így elkezdtem nézelődni, hogy milyen mozgásformának álljak neki. Majd teljesen véletlenül rátaláltam Enikőre, eleinte csak nézegettem a honlapot. Aztán bele-belenéztem a videókba. Aztán kezdett megtetszeni, hogy nem kiabál, nem üvöltözik a videókon és pont ezért elkezdtem rá tornázgatni.

Eleinte nagyon nehezen ment a dolog, most már 2 hónapja csinálom, de csak nemrég jöttem rá, hogy tudok tőle edzéstervet is kérni 🙂 Így most már az alapján állok neki a tornáknak. Sok kiló fogyásról nem tudok beszámolni, de nekem jó, hogy sokkal feszesebb lettem. Az eddigi farmerjaimhoz most már övet kell használnom, nem szorítja a combomat a naci, ha lenézek nem a hasamat látom meg először.

Az étkezésem annyiban változott meg, hogy a vacsi nem áll másból csak fehérje meg saláta, estére felejtős a szénhidrát. Sokkal több gyümölcs a rostok miatt. Minden más maradt a régiben.

Úgyhogy mindenkinek kitartást és sok szerencsét! Én nem szeretem ha fényképeznek, nem is készül rólam sose teljes alakos kép, így nem tudok képet mellékelni a levélhez 🙂

Üdv Mindenkinek: Ági

Márti története

Kedves Enikő! Hogy az én történetem hogy is kezdődött, egészen pontosan nem emlékszem.

Én is az interneten találtam rád, mikor még csak vártuk Gáborkát. Kismama torna után kutattam.

Terhesség alatt nagyon keveset tornáztam, az orvosom inkább csak sétát javasolt. Szóval több, mint egy év kimaradt rendes torna nélkül. 72 kg-mal kezdtem a terhességet,a kórházba szülés előtt egy héttel vettek fel 86 kg-mal. Hatalmas hasam volt, mindenki “szülesztett” volna már 5 hónaposan.

Gáborka 2010.10.29-én született 2740g-mal. Nem tudom bent mennyit hízhattam, de szülés után 82-83 kg voltam. Aztán felcsúszott pár kiló még a szoptatás alatt. Sose voltam az a vékony alkat, de egy kicsit elkeseredtem, ha tükörbe néztem.

Karácsonyra megrendeltem magamnak a Fittmama Programot, és a gyermekágyi időszak után kezdtem el rá tornázni. Majd megszakadtam, de végigcsináltam remegő térddel! De gyűlöltem a békaugrást az intervallumedzésben!

Idővel egyre többet tudtam megcsinálni belőle és nagyon jó érzéssel töltött el. Felfrissültem a tornától, arról nem is beszélve, hogy a kilók is csökkentek és az alakom is formálódott. 2011.02.28-án kinyomtattam a programban lévő edzéstervedet és az alapján tornáztam. 81kg-mal kezdtem, és a 12. hét után 76kg-voltam!

Úgy, hogy én közben az étkezésemen nem nagyon változtattam, mondhatni semmit. Sajnos jó étvágyú a család összes tagja. A következő 3 kiló elég lassan ment le, de az is meglett! Már sikerült lemenni 71,6kg-ra, de jöttek az ünnepek, és a mérleg visszaállt 73 kg-ra.

A hideg és a bent lét megtette hatását, elég kedvetlen voltam az év első hónapjaiban. A havi edzésterveket majdnem mindig sikeresen követtem, néha kimaradt egy-kettő, de olyankor mindig megéreztem a hiányát. A kedvem is rosszabb volt. Megrendeltem közben a Zóna dvd-t. Szintén szuper tornák vannak rajta, Gáborka is szereti. Néha megpróbálja leutánozni! 🙂

E hónapban a Zóna edzéstervet követem. Úgy vettem észre, hogy jobban esik, ha valaki velem együtt “izzad”! Szóval eddig összesen 13kg-ot fogytam, és nem utolsó sorban izmosabb is lettem! Jelenleg félúton tartok, cél az 58 kg! És ezt a következő “babaprojekt” előtt szeretném teljesíteni. Majd én akkor küldök egy “utána” fotót!

Köszönöm Enikő, hogy vagy! További sok sikert munkádhoz, a többieknek pedig a mozgáshoz!

Emese történeteKedves Enikő! Az én sikertörténetem még csak félúton tart, de azért megosztom Veletek.

Tavaly nyáron, nyaralás után, mikor megláttam a fényképeket, enyhén szólva is elborzadtam. Ez adta meg a kezdő lökést, hogy változtatnom kell. Sokat kutattam a neten, míg végül Rád találtam, teljesen véletlenül.

Az győzött meg, mikor az oldaladon láttam, hogy két gyermeked van :-). Akkor megfogott valami, menni fog, ha kitartó vagyok és megdogozok érte.

Elsőként a mértékletes táplálkozást vezettem be, megpróbálok nagyon keveset enni és többet inni. Nagyon köszönöm, hogy ingyen lehetőséget adsz arra, hogy a “személyi edzőmként” veled tornázhassak. Totális kezdőként, minimális kezdeti erőnléti szinttel október óta követem az edzéstervedet, január óta belefogtam a haladó szintbe.

Őszintén szólva, még a mai napig is van, hogy nem tudom az előírt mennyiséget megcsinálni, de megpróbálom, és ha sikerül, nagyon büszke vagyok. :-).

Elhatároztam, hogy a jó idő örömére megpróbálkozom a futással is. Az nekem mindig nehezen ment. A célom a bikini szezonra való felkészülés, ha meg lesz az az eredmény amit kitűztem, mindenképpen küldök képet is.

Leírom számokban, hogy honnan indultam és hogy hol tartok most: 71 kg-nál kaptam a fejemhez, ma 65 kg vagyok, de teljesen át vagyok formálódva. A combom izmos és formás, a karom szépen kerekedik, a fenekem is formásabb és persze kisebb is :-). A hasam is kisebb és a háj alatt már érezni az izmokat 🙂 A kondim annyit fejlődött, hogy magam is alig hiszem el. 🙂

Kezdéskor a megadott mennyiséget nem hogy súllyal, de anélkül sem tudtam megcsinálni. Büszke vagyok rá, hogy pl. a farizom gyakorlatokat ma már 5 kg-val végzem. A karom még nem tart itt, de a fejlődés ott is óriási (számomra persze 🙂 )

Nem vagyok fáradékony, sokkal energikusabb lettem, aminek persze a 2 és fél éves lánykám is nagyon örül 🙂

Köszönöm a munkádat és a segítségedet, nagyon hálás vagyok Neked! Üdvözlettel: Emese

Eszter története

Szia Enikő! Az én történetem is a Fittmamás időkkel kezdődik. Még pocakos voltam, amikor rátaláltam a fittmamabolgra.

Nagyon megtetszett, úgyhogy a szülés után kb. 2 hónappal el is kezdtem azokat a tornagyakorlatokat.

Majd elkészült az 1. DVD és onnantól arra edzettem. Nem fogytam hatalmas kilókat, csak 5-6 kg körül, de nem is az volt a cél, hanem inkább az alakformálás. Persze emiatt az első pár hétben vagy hónapban, csak kb. 1-2 kilót sikerült leadnom, de cserébe már elkezdtem látni újra az izmaimat pl. a karomon :).

Már ennek is örültem, mert mindig mondják, hogy az izom nehezebb, mint a zsír, úgyhogy ilyen értelemben többet fogytam 😀 .

Eleinte én csak az edzést vezettem be. Heti 5x edzettem és már ez rengeteget segített, mert tele lettem energiával. Aztán szépen próbáltam bevezetni, hogy ne össze-vissza egyek, hanem próbáljak napi 5-6x enni. Utána áttértem a kifliről a teljes kiőrlésű és magvas kenyerekre és cukorból pedig a nyírfacukrot meg a steviat helyeztem előtérbe, persze ritkán használok barna cukrot is. Sajnos voltak nehezebb időszakok is, mint a Karácsony és környéke, és visszajött 2-3 kiló, de tudom, hogy ezekkel a szuper edzésekkel könnyedén leadom őket 🙂 .

Pár hete újra rendszeresen edzem és odafigyelek az ételekre is. Én mindig olyanra tornázom, amihez épp kedvem van. Ha pl. van kedvem ugrálni, akkor intervallumozok, de ha a nap végére marad valamiért az edzés, akkor csak erősítőt csinálok. Nem követem szigorúan az edzéstervet, inkább keverem a Fittmamás dvd-t, a Zóna dvd-t és a kis videókat. Nekem ez nagyon bejött és imádom, hogy állandóan variálhatok!

Nagyon köszönöm, hogy megcsináltad ezt a 2 oldalt és ennyit segítesz és támogatsz minket! Tényleg igazán jó olyanra tornázni, ahol egy nőiesen izmos nőt látni! Már nagyon várom az új DVD-t is! Üdv. Mindenkinek! Eszti

Ági története

Kedves Enikő! Egy hónapja kezdtem el az edzéstervedet, nem annyira a fogyás kedvéért, nem vagyok túlsúlyos, a csípőm köré szedtem fel csak néhány kilót.

Gyakran éreztem magam erőtlennek, kifárasztott a lépcsőzés. Szellemileg nagyon lemerít a munkám, hiába vagyok örökmozgó, mostanában minden energiatartalékom elfogyott.

Az étkezésemen annyit változtattam, hogy próbálom a napot gyümölccsel, müzlivel kitölteni, mert napközben nincs időm rendesen enni, így mindig a vacsora a főétkezés, de ezzel a módszerrel nem éhezek el estére, és kevesebbet eszem.

Az edzéstervet próbálom betartani, néha kimarad egy nap, de hétről hétre egyre könnyebben mennek a gyakorlatok. Az eredmény: több mint egy kiló lement rólam, könnyebbnek érzem magam, de a legjobb az, hogy a hétvégén ültem először idén kerékpárra, több mint 20km után sem éreztem fáradtságot, bármeddig eltekertem volna!

Folytatom tovább a tornát, köszönöm szépen a segítségedet hozzá, és kívánok további sok sikert a munkádhoz! Üdvözlettel: Ági

Beatrix története

Kedves Enikő és kedves Mindenki! Én még igencsak a kezdeteknél tartok súlyvesztés szempontjából, de azért szeretném megosztani veletek az eddigi eredményeimet.

Soha nem tartoztam a nádszál vékony lányok táborához (sajnos), viszont 19 évesen egyszer már sikerült 80 kg-ról 58 kg-ra fogynom háromnegyed év alatt. Ezt évekig tudtam is tartani, viszont ahogy a férjemmel elmélyült a kapcsolatunk, úgy rakódtak rám a fölösleges kilók is, hiszen azt hittem, hogy ha ő nem hízik a késő esti evésektől, akkor bizony én sem fogok. Tévedtem. 🙂

Így 2010. decemberére már 70 kg-t mutatott a mérleg, és ilyen súllyal lettem várandós is. Mivel veszélyeztetett terhes voltam, ezért csak módjával tudtam csinálni a kismama tornákat, és bár a 7. hónapig az elvárt súlyt szedtem magamra, az utolsó két hónapban hihetetlenül sokat híztam. Nagyon vizesedtem is, de amikor szülni mentem már 88 kg-t mutatott a mérleg.

A kisfiam születésével 10 kg-val lettem kevesebb, ez volt 2011. szeptember végén. Már a várandóságom idején megrendeltem Enikő fittmama DVD-jét, így a kötelező 6 hét pihenő után elővettem, és amit lehetett már elkezdtem csinálni.

Azok a gyakorlatok kellemesen átmozgattak és jobb közérzetet biztosítottak, lelkileg is erősítettek, hogy igen, teszek azért, hogy fittebb legyek. Majd idén január végétől már a tornavideo.hu anyagaiból is szemezgetek, és elindult a látványos változás.

Ma már 73 kg-t mutatott a mérleg, a derekamról pedig 5 cm ment le! A tornavideo.hu oldalon hallottam először a Peak fehérjeporról is, azt is beszereztem, és este 6 óra után már csak azt iszom tejjel vagy vízzel. A legjobb, hogy így minden nap úgy érzem, mintha egy jó adag fincsi édességet ettem volna, hiszen az íze olyan, mint a krémes sütié, viszont egyáltalán nem hízlal. 🙂

Kb. 1 hete megkaptam a Zóna DVD-t is, amibe teljesen beleszerettem. 🙂 Azóta 2 naponta erre tornázok úgy, hogy a 20 perces kardio intervallum edzéssel kezdek, majd vagy a has-popsi, vagy a kar-comb edzéseket csinálom végig. Nagyon lelkesít, hogy érzem, olvadnak a zsírrétegek rólam! 🙂

Hiszem, hogy sikerül elérni az áhított 65 kg-t Enikő segítségével, épp ezért csak ajánlani tudom mindenkinek Enikő tornáit!

Kitartást kívánok mindenkinek, tuti sikerülni fog elérni a céljainkat! Betti

Eszti történeteMinden nyáron kezdődött, amikor is rátaláltam Enikő honlapjára- igaz, akkor még csak baba-mama tornák voltak fent az oldalán, és bár nem voltam érintett, tetszettek a videói, az írásai, és nem utolsó sorban az, ahogyan Enikő kinézett (pláne két gyerek után).

Éppen ezért továbbra is rá-ránéztem az oldalára, mígnem egyszer észrevettem, hogy vannak egyéb (nem kismamáknak) szóló videók is fent. Na, ekkor (augusztus közepén) iratkoztam fel a havi edzéstervre, amit követtem is napról-napra szorgalmasan.

Tetszett az edzések változatossága, illetve az, hogy nem feltétlenül kell 1 órát testmozgással eltölteni ahhoz, hogy jól/jobban nézzünk ki. Most már több, mint fél éve edzem Enikő edzésprogramja szerint, mellette természetesen odafigyelek arra, hogy mikor és mit eszem, és azt kell mondanom, hogy soha más edzések mellett nem változott ennyit az alakom, mint ezalatt a pár hónap alatt.

Egyrészt fogytam is 5-6 kilót (most 61kg vagyok, bár elsősorban nem ez volt a cél) – mert ahogy annak idején egy kedves edzőm mondta, nem fogyni kell, csak átstrukturálni a porhüvelyt. Hát, ez az átstrukturálás Enikő segítségével nyáron elkezdődött, és azóta is tart. 🙂

Sokat izmosodtam, formálódtam és jó érzés hétről-hétre látni, hogyan alakul át a zsír-izom aránya a testemen (ez utóbbi javára természetesen), a kritikus pontokon különösen.. A zóna edzés tehát működik- amit a sok dicsérő szó is igazol, amiket mostanában kapok. 🙂

Amikor elindultak ősszel az élő-zóna edzések, akkor Csilla barátnőmmel elkezdtünk rá járni, és azóta is ott vagyunk minden héten. Nagyon jó hangulatúak az edzések és hihetetlenül inspiráló érzés az, hogy sokan, együtt küzdjük végig az edzéseket, nem pedig egyedül szenvedünk otthon. Ráadásul Enikő, mint élő motiváció ott áll előttünk és velünk együtt csinálja végig a sokszor gyilkos gyakorlatokat..

Az egyetlen “hátránya” ennek a sok edzésnek, hogy hamarosan fel kell újítanom a ruhatáram egy részét, ugyanis mára minden nadrágom lötyög rajtam, és már nem elég beljebb húzni a nadrágszííjat- ez persze nem panasz 🙂 Összegezve a fentieket: életem során nagyon sok edzés fajtát kipróbáltam már, és többször szedtem különböző szuper zsírégető bogyókat is, de rá kellett jönnöm, hogy nem ez a jó út.

Igazából nincs nagy titok, és ezt szerintem mindannyian tudjuk jól, csak könnyebb megoldás elhinni, hogy majd a zsírégető tabletták elvégzik helyettünk a munkát. Egyszerű a recept: a rendszeres testmozgás, tudatosabb, egészségesebb táplálkozással kombinálva MINDIG meghozza a kívánt eredményt. Én éppen emiatt és saját tapasztalataimból kifolyólag mindenkinek szeretettel ajánlom Enikő zóna edzéseit- megéri 🙂

Sok sikert mindenkinek, aki már csinálja, és aki még csak most vág bele!! Hajrá-hajrá! Köszi Enikő!!

Orsi története

Sziasztok! Orsi vagyok, 20 éves Miskolc-környéki lakos; főállásban pedig a Miskolci Egyetemen tanulok nappali tagozaton.

A baloldali kép kb. 2011 márciusában készült rólam, amikor éppen egy “lusta vagyok” időszakomnál tartottam. 🙂 171 cm-es magasságomhoz nagyon soknak találtam az akkori 64 kg-omat.

Utáltam a hasam, gyűlöltem, hogy nem állnak jól a divatos magas derekú ruhák, mert nem elég vékony derekam. Mióta élek folyamatosan harcolok a fölös kilóimmal, ha leadtam is pár kg-ot mindig sikerült visszaszednem; és ez így megy egyik hónapról a másikra. Egyedül a futás volt, ami hosszabb távú megoldást jelentett, akkoriban 1 évig tartottam az 59 kg-ot; de jött egy betegség, ami miatt pihennem kellett és 2 hét kihagyás és lazsálás tönkre tett mindent.

Most 2012 januárjában ismét elérkeztem arra a pontra, hogy iszonyatosan zavart a külsőm. A hideg miatt a futást nem tudtam elkezdeni nem voltam hozzá elég strapabíró. Keresgéltem a neten, majd rátaláltam a tornavideo.hu nevű oldalra. Olvasgattam a kommenteket mindenki elégedett volt, láttam, hogy Enikő mindenkinek válaszolt. Azt éreztem, hogy nekem is erre van szükségem, így megvan az a plusz, amit nincs, ha egyedül csinálod.

Tudtam, hogy ha megakadok, majd Enikő segít, a többiek kitartása motivál majd. A videókat is kellően nehéznek találtam, igazából az étkezéshez is kellő információt szereztem az oldalról. Szóval minden igényemnek maximálisan megfelelt.

Januárban elkezdtem tornázni (haladó edzésterv) és 6 után nem enni, februárban még jobban odafigyeltem a kajálásra, csak rozskenyér, napi 3l víz, kevesebb édesség (legnagyobb szívfájdalmat ez okozta). Most március végén pedig minden hétköznap csinálok egy kardió edzést utána pedig az erősítést, ami a haladó edzéstervben van. Napi 5x étkezem, odafigyelek a zsír, szénhidrát, fehérje arányára. Edzés után mindig eszem 1 kis túrót, édességet max. 2 hetente 1x.

Persze ha van itthon süti, akkor abból mindig eszem én is egyet 🙂 mivel tudom, hogy kemény edzéseket csinálok, ennyitől még nem kell aggódnom.

A jobboldali kép most készült rólam, sokat gondolkoztam, hogy beküldjem-e de nagyon csábítóak a nyeremények. 🙂

Jelenleg 61 kg vagyok és remélem sikerül még leadnom 3-4 kg-ot, aztán pedig szeretnék láthatóan izmos lenni. Remélem sikerül elérni a célom, de biztos vagyok benne, hogy menni fog elvégre Enikő is itt van nekünk 🙂

Eszti története

Kedves Enikő! Itt van az én történetem, ami remélhetőleg sikersztori lesz 🙂

Minden nő életében eljön egy pillanat, amikor úgy érzi, már nem tetszik a párjának, miután felszedett magára pár kilót. Én a nászutamon jöttem erre rá.

Az esküvőnk, és az előtte lévő szervezkedés nagyon megviselt. Szinte folyamatosan veszekedtünk a szülőkkel, akiknek semmi nem tetszett. Az idegességemet evéssel vezettem le. Így pár hónap alatt felszaladt rám 10 kiló, majd az esküvőig újabb 10.

Ezért történhetett meg, hogy az esküvő reggelén még át kellett varrni a ruhámat, mert nem tudtuk a cipzárt felhúzni. Csak miután túl voltunk az egészen, és elutaztunk kipihenni a fáradalmakat, jöttem rá, mennyit is szedtem fel. Visszagondolva az egészre, akkor nem is nagyon figyeltem erre oda nagyon. A nászút alatt nem akartam nagyon fürdőruhában mutatkozni. Folyton egy sállal takartam el magam, főleg a hasam és a combom, mert azt találtam a legrondábbnak.

Amikor hazajöttünk, elhatároztam, lefogyok. Több, mint 10 kilót sikerült leadnom, mikor újabb csapásként elvesztettem a munkahelyem. Az elején azt hittem, most majd lesz időm sportolni, konditerembe járni. Hát nem. Ehelyett egész nap egy helyben ültem, és zabáltam. Szó szerint zabáltam. Ilyen állapotban találtam rá Enikő oldalára, amit egy fórumon ajánlottak. Elkezdtem csinálni az 1 hónapos programot, és rájöttem, ennyi minden nap belefér.

Sőt, a videói közül néhányat többször is végigcsináltam. Szerintem minden nő, akin van egy kis felesleg, át tudja érezni, amin én akkor mentem keresztül. Elvesztettem a munkám, rájöttem, hogy újra elhíztam, és az önbizalmam teljesen elment. Nem mertem konditerembe elmenni, vagy aerobikra, mert féltem, kinevetnek. Ahányszor erőt vettem magamon, és elindultam, az épület előtt fogott el a bizonytalanság. Benéztem, és azt láttam, jobbnál jobb nők edzenek odabent. És már mentem is haza egy újabb kudarccal.

A közelben van egy salakpálya, ott lehetne futni, de amikor azt láttam, pálcikaemberkék órákig képesek megállás nélkül futni, rögtön visszafordultam. Este pedig, hogy a kudarcot könnyebben feldolgozzam, ettem. Bő egy hónapja elkezdett nem tetszeni, ahogy a férjem néz rám. Látszott a szemén, amit lát, nem tetszik neki. Akkor elhatároztam újra lefogyok, hisz a hízásról is csak én tehetek, senki mást nem okolhatok érte. Lemondtam az esti második, harmadik, sokadik vacsoráról, sütiről, csokiról, és Enikő videóira tornázom itthon, ahol senki sem lát.

Mivel a videók rövidek, így reggel is, és este is belefér legalább egy. Talán a sors akarta így, mert pár napra rá sikerült újra elhelyezkednem. Ez újabb erőt adott. Mérni azóta csak egyszer mértem magam. Súlyban még nem látványos az eredmény, de centikben már igen.

A csípőmről közel 5 centit, combból 2 centit, és derékból 15 centit fogytam. És egy számmal kisebb nadrágot hordhatok. Tudom, még hosszú út áll előttem, és utána még nehezebb lesz megtartani az elért eredményt, de minden egyes méretkezés erőt ad. Ráadásul a férjem is tett már jó pár elismerő megjegyzés, miszerint mennyivel jobban nézek így ki, és büszke rám az eddig elért eredményért. A legnagyobb elismerést mégis talán az jelenti a számomra, hogy a férjem is fogyókúrába fogott, mondván, ha én jól nézek ki, ő pedig nem, még a végén valaki lecsap a kezéről.

Azt hiszem, ennél szebb visszajelzést egy nő sem kaphat a párjától. Fényképet nem mellékelek, mert még nem állok rá készen, hogy megmutassam, hogy is néztem ki akkor. Azok a képek csak az enyémek, elrettentésképpen, magamnak.

Mindenkinek hatalmas erőt, kitartást, és sikeres fogyást kívánok! Eszti

Ági története

Hello Mindenki! Én egy 29 éves debreceni anyuka vagyok. Szeptemberben ajánlotta egy ismerősöm a Tornavideo.hu oldalt.

Éppen akkoriban döntöttem el, hogy újra a terhességem előtti formámba szeretnék lendülni.

Májusban szültem, de sajnos az utána következő időszak nagyon nehéz volt, ugyanis a születése után derült ki, hogy a kisfiam szívbeteg, és bizony műteni kell. Így töltöttünk el közel 3 hónapot Pesten a Gyermekszív Centrumban, ahol többször is műtötték Ákoskámat, s ezek során többször is komplikációk léptek fel, élet-halál között lebegett több alkalommal is. Mára szerencsére már semmi sem emlékeztet erre a szörnyű időszakra, a kicsi szépen fejlődik. Erre már csak azért is térek ki külön, mert amíg Pesten voltam, anyaszállón laktam, ahol napi 3x kaptunk hideg-meleg ételeket, de ezek természetesen semmilyen szempontból nem voltak alakkímélők, hogy finoman fogalmazzak.

Ráadásul a stressz miatt inkább az étvágyam nőtt. Mérlegre sem tudtam állni, nem volt rá lehetőségem, így nem tudom, mennyit hízhattam vagy éppen fogyhattam. Nagyon zavart a súlyfelesleg, ugyanis a terhességem előtt egyszer már le tudtam fogyni 87 kilóról 76-ra, szülni viszont közel 90 kilósan mentem, hiába próbáltam tartani a súlyomat és sokat tornáztam a 9 hónap alatt is.

Végül szeptember elején, amikor már végre itthon lehettünk nyugalomban a kicsivel, kezembe vettem az irányítást. Lassan, de csak beindult a fogyás, és ez nagyban köszönhető Enikő tornáinak. Eleinte a kardió intervallum edzéseket próbáltam ki, aztán szépen sorban szinte az összes feltöltött videót “kipipáltam”. Az intervallozás nekem teljesen új volt, iszonyatosan megtetszett ez a váltott intenzitású edzéstípus, na meg tudtam is, hogy a hatékonyság érdekében nem elég, ha csak erősítő edzéseket csinálok.

Mostanra a párom lett a személyes időmérőm, ő jelzi a váltásokat nekem közben! 🙂 Jelenleg 71 kiló vagyok a 173 cm-es magasságomhoz, tehát jobb formában vagyok, mint a terhességem előtt! Nagyon sokan megdicsérnek, hogy milyen sokat fogytam, na meg én is látom magamon, hogy újra látszik belül a combomon a lovaglóizom, hogy laposabb a hasam, formálódik a karom, és még sorolhatnám! 🙂

A célom most már csak mínusz 4-5 kiló, és tudom, hogy ez Enikővel sikerülhet.

A táplálkozásban és a tornában másokat is követek, de Enikő óriási kedvencem lett!

Sok sikert mindenkinek a sporthoz, fogyáshoz és mindenkinek gratula, akik már sikeresen lefogytak! 🙂 Üdv. Szabó Ági

Katalin története

Kedves Enikő!

Már a terhességem ideje alatt felfedeztem az oldalad, a fittmamablogot, illetve a tornavideo.hu-t, de a várandósság alatt nem mertem tornázni eü.-i okok miatt. Tudni kell rólam, hogy mindig is kifejezetten sportos alkat voltam, imádtam futni, aerobikozni, de aztán minden megváltozott. Évekig tartó kínzó fejfájásom volt, ami odáig fajult, hogy már dolgozni sem tudtam bemenni, nemhogy sportolni. Végül kiderült, hogy egy műtétre volt szükségem, be kellett építeni a fejembe egy ketyerét, ami szabályozza benn a nyomást. Na ezután a műtét után meg már végképp nem sportoltam, az izmaim teljesen leépültek, bemerevedtek.

Mindez 2 éve volt, a múlt nyáron pedig anya lettem 🙂 Császárom volt az előzmények miatt, így kb. 3 hónapig megint csak nem tornáztam biztos ami tuti alapon 😀 Ezt követően könnyed 5-10 perceket tornáztam naponta, 2 naponta, ahogy időm, energiám engedte.

Januárban feliratkoztam az oldaladon az edzéstervhez, és megkaptam a februári napokra lebontott tervet, amiért örökké hálás leszek 🙂 Őszinte leszek, nekem egyenlőre nincs meg a Zóna DVD-d, csak a fittmamás, de azt imádom. Az nem nehéz, tudom követni, nem fulladok úgy ki, mintha a zónást kellene csinálnom.

Őszintén szólva, nagyon elkeserít, hogy én, aki régen órát tartott, az most 10 perc után fulladozik, és nem tudja követni az oktatót, jelen esetben Téged, a DVD-n. Így most még 2-3 hónapot várok, amíg rátérek a Zóna edzésre.

Az biztos, hogy jövő hónapban megyek néhány fittmama edzésedre, hogy személyesen is megismerjelek! Amellett, hogy az erőnlétem javult, 3 kg-ot sikerült fogynom a szülés óta. Ez így nem hangzik soknak, de én nem is híztam meg a terhesség alatt. Végig figyeltem arra, hogy mit és mikor eszek. Most is pl. szénhidrát csökkentett lisztből készítem a sütit, ha édességre fáj a fogam, valamint reggelire általában zab vagy köleskását eszem, délután, ha gyors nasit szeretnék, az vagy valami gyümölcs, vagy natúr joghurtot teszek turmixba fagyasztott erdei gyümölccsel, édesítésre mézet, vagy nyírfacukrot/xilitet használok, és még egy kis fahéjat teszek rá. Nem lehet megunni ! 😀 Sok folyadékot fogyasztok, legfőképp tisztított vizet.

Most 51.8 kg vagyok 160 cm-hez. Még kb 1,5 kg-ot akarok fogyni, de nekem inkább az alakformálás a lényeg, és a centiméterek, nem a kg. A combom körméretét akarom lefaragni leginkább! Úgy érzem, nyárig veled sikerülni fog!

Köszönöm szépen a munkádat és sok sikert és egészséget a továbbiakban! Üdvözlettel: Klocsko Katalin

Noémi története

Sziasztok! Azért vettem a bátorságot, hogy én is elmeséljem nektek a történetemet, fényképekkel is alátámasztva, mert Enikő azt írta, “ez nem egy fogyókúra verseny”. 🙂

Nekem is nagy gondot okozott a súlyom, csak a másik oldalról; mindig nagyon vékony voltam, sokat hallottam az ismerősöktől, néha ismeretlenektől is, hogy milyen sovány vagyok.

Sajnos azzal a problémával is nagyon sokan küzdenek, hogy hogyan lehetne csak 3-4 kg-ot hízni. Nekem nagyon nehezen ment. Próbálkoztam mindennel, étrend-kiegészítő, csodaszerek, de nem sikerült még 1 kg sem.

Aztán kb. 2 éve találtam rá Enikőre és a tornavideo.hu-ra. Naponta 5-ször étkezem azóta is, hetente 3-szor edzek kb. 1 órát. Az edzéstervemet az itt található videókból állítottam össze. Eleinte még csak erősítő gyakorlatokat végeztem, gondoltam, csak attól lehetek izmosabb, de fél éve beiktattam intervallum edzéseket is, ezek feldobják kicsit a tornát, és nem, nem fogytam el tőlük. 🙂

Most, hogy jön a jó idő, megint előhozom a kerékpáromat, és megyek ki a szabadba, nagyon jó comb és popsi formáló. Kilókat nem szeretnék írni, mindenki döntse el, milyen következtetést von le a képek láttán.

Nagyon sok ötletet, jó tanácsot kaptam és kapok azóta is Enikőtől. Jó hangulatúak a videók, nagy motiváló erő Enikő fittsége, jókedve.

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek a történetemet, ha valaki hasonló cipőben jár, ajánlom neki a tornavideo.hu-t. Szép napot mindenkinek! Hajrá csajok! 🙂 Noémi

Timi története

Szia Enikő! Azt hiszem, hogy én is, – mint a “veled együtt” tornázó lányok többsége, – köszönetet kell, hogy mondjak Neked.

Azt gondolom, hogy ha nem találok Rád, és a hasznos DVD-idre, akkor még mindig azon gondolkodnék/kísérleteznék, hogy hogyan fogyjak, vagyis legyek olyan, mint a szülés előtt.

A Fittmama DVD-d segített újra formába jönnöm, míg a Zóna DVD-d formában tart:). Nálam csak pár kilóról volt szó, amitől meg kellett szabadulnom, de most így utólag visszagondolva, nem is azok a fránya kilók zavartak, hanem a mozgás hiány. Az, hogy éreztem, tudtam ennél többet is terhességem előtt.

El sem tudom mondani, hogy mennyi energiával tölt fel az, hogy minden reggel “veled” tornázom. A kisfiam, Botika nevében is mondhatom, hogy hálás vagyok érte.:)

Régen azt gondoltam, hogy nem szívesen veszem el tőle az időt a torna javára, de már megértettem, hogy erre szükségem van, és ezáltal ő is jobban érzi magát. A vizsgaidőszakban egyszerűen nem tudtam megoldani, hogy minden nap rendszeresen betartsam az addigi edzéstervemet, és sajnos érzem is magamon a kihagyást. Kicsit összeszedtem magam, és belevetettem magam újra a mozgásba.

Nagyon jól csinálod, csak így tovább. Ösztönözz minket továbbra is! 🙂 Azt tudom, hogy nem vagyok még most sem tökéletes, de egyelőre megelégszem a jó kondival, és a tornát pedig nem hagyom abba.:)

Egyetértek Nórival, a kismamáknak, kisgyermekes anyukáknak csak ajánlani tudom – és ajánlom is 🙂 – Enikő DVD-it, életmódtanácsait. Tudom, hogy sokaknak elég a mindennapos teendő és a gyerek körüli rengeteg dolog, de ennyit megérdemlünk mi is anyukák és persze a férjeink is. 🙂 )

Az előtte-utána fotók nem tudom, hogy mennyire érzékeltetik a különbséget (7 kg), de én mindig ilyen faros-combos voltam. 🙂 Sok puszi! Timi

Nóri története

Ez itt reményeim szerint egy “előtte-közben” történet, de gondoltam megosztom veletek, hátha segíthetek elindulni az úton 🙂

A kisfiam a terhességem vége felé úgy gondolta, hogy a maradék 2 hónapot az ülőidegemet nyomva tölti el. Ez a fájdalom mellett a lábam zsibbadásával és érzéskieséssel járt. Innentől nem volt otthoni torna, de séta is csak módjával.

Mérlegre nem nagyon álltam, ha mégis megtettem, a vizesedésre fogtam amit mutatott. Aztán szülés után. Láttam én, hogy baj van, de még reménykedtem a víz távozásában, a szoptatás jótékony hatásában, a gabonakörök létezésében, a reinkarnációban és a többiben 🙂 Eltelt fél év. Utáltam a fényképeket visszanézni, jártam a turkálókat néhány méretes darabért és a kondim a béka feneke alatt volt az önbizalmammal együtt.

Akkor feltúrtam a netet, hogy a XIII. kerületben mit is lehetne csinálni. Elvesztem a rengetegben, zumba, jóga, pilates, aerobik és ezek végtelen számú kombinációja. Aztán rátaláltam Enikő tornavideó oldalára és a Zóna edzésre. Direkt nem a Fittmama tornára mentem a pocakos lányok és babás anyukák közé. Meg akartam gebedni 🙂 Azt gondoltam, ha egy héten kétszer jutok el mozogni Milos mellett, annak “halálosnak” kell lennie.

A pilates nagyon harmonikus, a jóga csodálatosan ruganyossá tesz, a zumba meghozza az életkedvet. Viszont aki gyerek(ek) mellett, kevés szabadidővel (!) szeretne újra a régi lenni, az hiába riszál a jóképű zumba oktató mögött vagy gyakorolja kitartóan az ászanákat.

Így kezdtem októberben heti kétszer járni Enikő edzéseire. Az első óra után olyan helyeken volt izomlázam, ahol nem is tudtam, hogy van izom. Ziháltam, vicsorogtam, az ugrálós gyakorlatoknál éreztem, hogy hullámzik rajtam a felesleg. Aztán valami elkezdődött. A torna közben egyre kevesebbszer álltam meg és hánytam Enikő szemére, hogy szadistának tartom. elkezdtem élvezni a mozgást. 🙂

Szeretem az órák hangulatát, Enikő mindent elsöprő energiáját, azt, hogy magam választom meg az intervallumon belül az intenzitást, az ismétlések számát és az izmok finom remegését az óra végén.

5 hónapja járok a mosolygó diktátorhoz 🙂 Már nem okoz gondot és hátfájást a kilenc kilós fiam emelgetése, lassan az összes régi nadrágba beleférek, igénylem és várom az edzést, szóval kezdek a régi önmagam lenni, csak anyu kivitelben. Most joggal várjátok, hogy ezt a történetet számokkal is alátámasszam, de a mérleggel nem vagyunk barátok. Életemben először nem is érzem szükségét a mázsálásnak, mert ha végignézek magamon és megtapogatom a régi-új izmaimat, nem is érdekel, hogy hány kiló vagyok. Egyszerűen tudom, hogy jó úton járok.

Ha mégis tudni akarjátok, valahogy így történhetett:

– terhesség kezdete – 55 kg
– terhesség vége (2 hét túlhordással, gyerekkel, magzatvízzel, hízással) kb. 80 kg
– zónázás kezdésekor 70 kg
– ma, csak miattatok mérlegre álltam 61 kg (még szoptatok, semmi diéta, meg ultrahangos zsírbontás, csak a torna)

Most megint nem mérlegelek sokáig, de a cél először az 55 kiló elérése, akkor benyomok egy hatalmas Gundel palacsintát és meg sem állok 50-52 kilóig, ami az én magasságomhoz (158 cm) és fizimiskámhoz passzol.

Bori története

Évekig sportoltam és sose figyeltem oda, hogy mit és mikor eszem.

Aztán a várandósság alatt észrevétlenül jöttek rám a kilók, szám szerint 16, azaz 74 kg-ot nyomtam a 172 cm-es magassághoz.

A szülés után 2 hónappal álltam mérlegre és teljesen megdöbbentem, hogy még mindig 69 kg vagyok és hogy nem vettem eddig észre, mennyire duci vagyok.

Elkezdtem hát tornázni és a pékáruktól megszabadulni, ekkor 2010 novembere volt. Aztán a kezembe került egy baba-mama torna DVD, (előtte sosem tornáztam DVD-re.) de valahogy nem éreztem magaménak. Ezért az interneten kezdtem keresgélni, gondoltam tele van vele minden. Hát tévedtem, alig volt. Bár talán ez volt a szerencse mert így Enikőt könnyű volt kiválasztani 🙂 .

Megrendeltem a Fittmama program DVD-t és onnantól kezdve nem volt megállás. Mi a kislányommal 2 naponta tornáztunk, aztán májusban már élőben is felkerestük Enikőt közös tornázás végett!

Nyártól pedig hozzávettük a tornavideo.hu videóit. Augusztusban már 60 kg alatt voltam (1 évvel a szülés után). Ősztől pedig indult a zónázás hol “élőben”, hol DVD-n. Jelenleg 57 kg vagyok, kétnaponta tornázom Enikővel, a pihenőnapokon pedig speciális tornát tartok.

Az étrendem a paleo elveket követi és semminek nem érzem hiányát! A kislányom épp most 18 hónapos és este még mindig szopizik 🙂 Várom a zóna DVD folytatását és a további új ötleteket és köszönöm az eddigi lelkes, mosolygós munkát!

Üdvözlettel: Bori (Mihályné Nagyidai Borbála)

Andrea története

Az én történetem igazán nem is nagy fogyásokról szól, inkább csak motivációnak jó.

2009.07.04-én szültem 3. babámat. 66 kilóval lettem állapotos,14 kilót szedtem fel,és 70 kilóval jöttem ki a kórházból.

Következő nyáron ismét állapotos lettem. Az indító 69 kiló volt, és 71 kiló voltam utána. Ezt a babát korán szültem, a 25. héten, és sajnos csak 2 napot volt velünk. De 12 kilót így is híztam. Aztán pár hónap múlva ismét kopogtatott egy kis angyal, hogy szeretne nálunk lakni. 70 kilóval lettem várandós. Akkor kezdtem rendszeresen mozogni,és odafigyelni jobban a táplálkozásomra. Lilivel 13 kilót híztam és a szülés után 2 héttel már 1,5 kilóval kevesebb voltam, mint babavárás előtt.

Heti 5-6 alkalommal tornáztam 30-50 percet. Egyik nap súlyzós gyakorlatok, másik nap zumba, vagy taposógép. Összeválogattam a TE videóidról is gyakorlatokat, és azokat a saját ütememben és sorrendemben csináltam, kellő ismétléssel.

Táplálkozás terén elhagytam a finomított szénhidrátot. Kihagytam a cukros, fehérlisztes dolgokat az étrendemből. Édesítőt, xilitet használok, illetve szénhidrát csökkentett liszteket, búzakorpát,-pelyhet. A szülés után 4 héttel már igényeltem a mozgást, így a nagy séták mellett, újra tornázni kezdtem.

7 hete szültem és heti 5 nap 30 percet mozgok intenzíven. Zumba, a te intervall és súlyzós edzéseid vannak most napirenden. Nagyobb, gyorsabb sikert érnék el, ha még tovább szigorítanék a táplálkozás és edzés terén, de úgy vélem, csak annyit érdemes bevállalni, amit hosszútávon tudok teljesíteni.

Nincs értelme napi 1,5 órának, ha azt nem tudom 5 év múlva is bevállalni. Márpedig én tudom magamról, hogy nem tudnám megtenni. Természetesen elcsábulok néha és lecsúszik egy kis csoki vagy zsemle, de figyelek, hogy ez délelőtt legyen. Így tovább tudok tartósan fogyni és ami fontosabb, izmosodom is. Nekem sikersztori az is, hogy 40 évesen, az 5. babám születése után pár héttel úgy nézek ki, ahogy.

Tudom, min kell változtatnom, teszek is érte, de már most is szeretek tükörbe nézni és ez nagyon fontos. Az első kép a 3. baba születése után készült, a második pedig 2 héttel az 5. gyermekem születése és a 39. születésnapom után.

Köszönöm, hogy meghallgattál! További sok sikert és erőt neked!! Szép napot mindenkinek! Laszczik Andrea

Magdi története

Enikő, nagyon sok mindent köszönhetek neked, egy teljesen új és szuper életformát.

A mi kapcsolatunk, már lassan másfél éves, akkoriban rengeteget keresgéltem a neten, valami hozzám szólót, és így találtam rá először a Fittmamablogra.

Nekem az volt a jó, hogy többféle lehetőség volt, kiválaszthattam a nekem valót és ott voltál, hogy ha elbizonytalanodtam segítettél, bármi kérdés volt, biztos választ adtál rá, amire mellesleg nem is kellett sokat várni!

Szóval a Fittmama Programmal indultunk, a kicsi lányommal, nap mint nap elővettük a dvd-t, jól éreztük magunkat, a napi 5 étkezést kezdtem bevezetni.

Már ezen a DVD-n is az intervallozás volt a kedvenc és legizzasztóbb. Meglepődve tapasztaltam, hogy igen hamar kezdtem átalakulni. Aztán szerintem ennek köszönhetően újra kismama lettem. A terhesség sajnos megszakadt a 12. héten, viszont Enikő szeretném kiemelni a te fantasztikus Fittmama társaságodat, akikkel óriási erőt adtatok, soha nem felejtem el!

Aztán sok orvosi vizsgálatot követően kiderültek a bajok, csak röviden: PCO, egy autoimmun gyulladás, inzulinrezisztencia és ami sok mindent megmagyaráz a pajzsmirigy alulműködés. Szóval innen még komolyabban véve a dolgokat, keményebb diétának álltam neki, szénhidrát számlálás, még több mozgás. Beszereztem a Zóna Edzés DVD-t is.

Jöttek az eredmények, már augusztus végén nagyon sokan dicsértek és ez nagyon jó volt a lelkemnek. Közben újra munkába álltam, bölcsi a kislányomnak, építkezés, stb., most sokkal több szervezéssel jár, hogy is illesszem be a tornát a mindennapjaimba, de lassan ebbe is belejövök. A helyes táplálkozás pedig most éppen a dobozolással történik (előre összekészítem, bedobozolom magamnak az aznapi ennivalót, így biztosan nem eszem többet és mást, mint amit kéne), annyira keményen a diétát sem csinálom, inkább a napi 5-szöri étkezést veszem komolyan és van két “szeretem napom”, amikor valami fincsivel kényeztetem magam.

Mikor elkezdtem ezt az egészet, akkor az volt a célom, hogy csak 6-os számmal kezdődjön a súlyom, tehát 77 kg voltam, most pedig 68 kg lettem. Szóval abszolút örülök ennek és mindent köszönök neked Enikő!!!

Most az a cél, hogy újra teljesen fitt formába hozzam magam, s energiám legyen bőven,mert sok tervem van erre az évre is! Neki indultam a 3. diplomámnak, még néhány kilócskát leadni, és kicsi tesó a nagylánynak. 🙂

Ui:. nagyon jó ilyen közösséghez tartozni, gratulálok neked Enikő, amit megcsináltál az fantasztikus és sok erőt és nagyon szép eredményeket kívánok Neked! Üdvözlettel: “Fitt Magdi”

Mosi története

Helló csajok-srácok!

Szülés után kezdődtek a problémák. Nem a terhesség, hanem a szoptatás alatt híztam el. Beírtam a gugliba: “fogyókúra szoptatás mellett” és kiadta Enikő egy cikkét, ami épp erről szólt.

Aztán itt ragadtam, a Fittmamablogon. Nagyon jó cikkeket tett fel Enikő, de én nem az elmélettel álltam hadilábon, inkább ötleteket vártam a tornához és igen, motivációt. És akkor fedeztem fel Enikő Fittmama DVD-jét, ami egy teljesen komplett program, edzéstervvel, étrenddel, babás életmód tanácsokkal és végre volt egy szimpatikus edző, akire tényleg öröm volt tornázni.

Enikő tökéletesen követte az igényeimet, hogy honnan tudta, mire vágyom?! 🙂 Mire a kislányom már elmászkált mellőlem, nem akart velem tornázni, Enikő előrukkolt az új tornavideó oldalával.

Imádom, nem tudom megunni, mindig jön valami új, az a sok szép videó. És a Zóna dvd nagy hiánypótló. Ja, a lényeget el is felejtettem: az edzésterv, a fittmama dvd és a zóna dvd hatására 13 kilót fogytam. Még le kell menjen 6-8, de a lányom még mindig szopizik, úgyhogy egyelőre elégedett vagyok ezzel a fogyással.

És büszke vagyok az új izmaimra! Végre várom a tavaszt, a szoknyás időt! Enikő, csak ennyi: köszönöm és maradj ilyen segítőkész és tevékeny!

Szamosi (Mosi) Orsi voltam és meg akarom nyerni a Zóna DVD 2-t. 😀

Zita története

2010. szeptemberében döbbentem rá egy orvosi rutinvizsgálat alkalmával, hogy 18évesen 96kg-ot nyomok.

Elszörnyedtem, nem akartam elhinni, hogy képes voltam eljutni idáig, nagyon szégyelltem magam. Még az orvos is azt mondta, hogy ő sem gondolta volna, hogy ennyi lennék.

Ekkor még nem tudatosult bennem az, hogy hogyan is kéne hozzákezdeni az egész fogyáshoz, mit hogy csináljak. Aztán belevágtam. Elhagytam a kenyeret, tésztát, cukrot, mindenféle nassolnivalót, illetve heti 5x kb 20 percet tornáztam. Szépen olvadtak is le rólam a kilók. Nem számolgattam kalóriát, nem csináltam 90napos diétát, káposztaleves kúrát vagy akármilyen “csodadiétát”, egyszerűen elhagytam a finomított, fehér dolgokat. Helyette ettem abonettet, puffasztott rizst, illetve sok-sok salátát, husit, tojást sajtot.

2011. Áprilisára már csak 80kg-ot nyomtam. Ekkor összejöttem a barátommal, akivel jelenleg is együtt vagyunk. Akkor kicsit lazábbra vettem a dolgokat, de azért sikerült tartanom a 80-81kg-ot. November 7-én kezdtem hivatalosan újra keményen bele a fogyókúrába. Erről a fogyásról már blogot is vezetek, ahol nap mint nap leírom, hogy épp mit ettem, mit tornáztam, az érzéseimet a dolgokkal kapcsolatban, na meg persze az eredményeimet.

Enikő edzéstervét követem, minden nap Vele tornázok és nagyon nagyon szeretem ezeket a tornákat. Látom magamon a változást: izmosabb, karcsúbb lettem és az állóképességem is jobb. Nemhiába, igaz hogy egy rövid edzés is le tud úgy izzasztani mint egy hosszabb. Gondolkodok a Zóna DVD beszerzésén is, mivel Enikő az új kedvencem. Igaz, nem vele kezdtem a fogyózást, de az utóbbi időben Vele csinálom és nagyon szépen fogyok, formálódok. Fantasztikus tornái vannak!

Jelenleg 67kg vagyok, 63-65kg-ra szeretnék lefogyni, szerintem az már ideális lenne a 172cm-es magasságomhoz. Most már sokkal tudatosabban fogyózom, számolom a kalóriákat, sokkal többet sportolok és rettentően örülök, hogy elmondhatom magamról, hogy megszerettem a futást, végig tudtam tornázni 3 órát a Pécsi Fittarénán és gond nélkül fekszem este az ágyban a pattogatott kukoricát, vagy csokit majszoló barátom mellett.

Sosem gondoltam volna, hogy ez sikerülhet! Köszönettel Oldal Zita

Juli története

Szia Enikő, szeretnék egy nagy köszönömöt mondani, mert amit te értem tettél/teszel, az egy nagyon ritka dolog.

Sajnos az anyagi helyzetem nem éppen rózsás, így nincs pénzem elmenni tornázni, otthon tornázok. Az, hogy te ingyen és ilyen kitartóan teszed fel nekünk a videóidat és szintén ingyen és gondosan állítasz össze napokra lebontott edzéstervet, az példás.

Jó érzés, mert valaki rám is gondol és nem érzem, hogy bármiből is kimaradnék. És teszed ezt szerényen és mosolyogva. 5 hónapja követem szorgalmasan az edzéstervedet és 11 kilótól szabadultam meg.

Többtől, mint reméltem. Nincs rajtam egy fölös gramm sem és rendesen vállasodok. 🙂 Jó erősnek, fitnek lenni. Már más céljaim vannak. Fitnesz modelleket megszégyenítő testet akarok. Egy dolog áll az utamba, hogy a sok hús, protein nem olcsó dolog, de azért igyekszem.

Mondanom sem kell, a Zóna 2 dvd mellett a Peak ajándékutalvány lenne a leghasznosabb nyeremény a számomra. Képet viszont nem csatoltam, maradnék inkognítóban. 😉

A Tornavideó követőknek üzenem: nagyon működik a dolog, mindent elérhettek visszafogott kajálással, Enikő tornáival. Üdv mindenkinek: Juli

Back

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás